Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Póni, gender meg sok fontos(kodó) politikusember

Molnár Tibor november 17, 2017 Humor

Pónirodeó. A német rendőrség a minap letartóztatta azt az illegális szír bevándorlót, aki még november elején a berlini, gyerekeknek fenntartott Kinderbauernhof állatkertben nem rendeltetésszerűen használt egy pónilovat. (A Kinderbauernhof népszerű állatkert a kisgyerekes berliniek körében; két pónija, két szamara, egy tucat báránya, kecskéje, csirkéje, kacsája és nyula van, a kiskorúak – és, íme, a migránsok – legnagyobb örömére.) A huszonhárom éves fiatalember a döbbent látogatók előtt hajtotta végre tettét; egy bébiszitter vette észre, aki épp a rábízott gyerekkel spacírozott az állatkertben. „A bébiszitterünk az állatkertben töltötte a délutánt a kisfiúnkkal, és egyszer csak azt észlelte, hogy egy férfi hátulról lájkolja a törpelovat. Azonnal jelentette az ügyet a személyzetnek, azonban olyan megrázó volt a látvány, hogy többet nem szeretne róla beszélni” – mondta a fiúcska anyukája a berlini Központnak.

Az állatkert dolgozói az eset után egyből hívták a rendőrséget. Mikor a szír pónipacifista észrevette, hogy rajtakapták, egyből kicsekkolt a szerencsétlen minipatásból, és a parkba szaladt, hátha nem kapják el, de rövid időn belül fülön csípték. Tettéért több évnyi börtönbüntetést is kaphat, ami azért érdekes, mert Németországban már évek óta működnek állatbordélyok – ezek szerint „intézményes keretek” között, fizetősen engedélyezett a fajtalankodás, egyébként nein.

Genderdili. Egy 27 éves brit tanárt azért függesztettek fel nemrég az állásából, mert egy transzszexuális tanulót lánynak merészelt nevezni, holott az fiúként azonosítja magát.

Joshua Sutcliffe, aki egy állami középiskolában tanít matematikát Oxfordshire-ben, imigyen dicsérte meg a tinédzsert és annak egy társát: „Szép munka, lányok!”. Amikor a diák kijavította (vagyis kikérte magának a ferdemény, hogy ő lány lenne), a tanár elnézést kért, de pár héttel később, miután a fiú diáklány anyja az eset miatt panaszt tett ellene, felfüggesztették tanári állásából, és egy belső nyomozást követően „formális fegyelmi meghallgatásra” hívatták be, hogy eldöntsék: milyen büntetést érdemel, amiért nem megfelelő gendert használt egy diákkal kapcsolatban. Azzal is vádolják, hogy megsértett bizonyos egyenlőségjogi szabályokat, amikor a diákot a nevén szólította(!), ahelyett hogy az általa vallott nemnek megfelelő személyes névmást használt volna. Erre mondaná az angol, ha tudna vásárhelyiül, hogy van baj elég.

Egyébként ez a lánylegénység (polkorrektül: gendersemlegesség) lassan a társadalom minden szegmensébe begyűrűzik, még a hadseregbe is: nemrég a negyvenhárom esztendős Anastasia Biefang lett az első transznemű katonai parancsnok Németországban! Több mint húsz esztendeje csatlakozott a hadsereghez, de csak két évvel ezelőtt vallotta be először feletteseinek, majd később az egész egységének, hogy jókor volt rossz helyen (vagy fordítva?), azaz „rossz testbe született”. Biefang nénibácsi a német hadsereg informatikai egységénél szolgál, alezredesként mintegy 700 katona felettese. Ursula von der Leyen védelmi miniszterFrau vehemensen támogatja a hadseregben a homoszexuális és transznemű személyzet egyre nagyobb számarányát, így Biefang kvázi példaképnek számít. Az Európai Emberi Jogi Bíróság 1999-es ítéletéig kettős életet élt, a bírósági határozat azonban kötelezte a tagországokat, hogy teljes mértékben elfogadják az LMBTQXYZ tagokat. (Aki nem tudja, mit takar az előbbi betűszó, az guglizza meg, vagy kérdezze meg férfinőgyógyászát, genderészét.)

Még mindig Angélaland: egy harmadik nemet is be kell vezetni a személyiségi jogi szabályozásban – így döntött a német alkotmánybíróság, melynek múlt szerdán megjelent határozata szerint ellentétes az alaptörvénnyel, hogy „a személyi állapotról szóló jogszabály alapján csak nőként vagy férfiként lehet meghatározni egy ember nemét”.

Ugyanis a karlsruhei testület egy interszexuális – sem nőként, sem férfiként meg nem határozható – ember ügyében (aki az anyakönyvi hivatalnál kérelmezte, hogy a keresztlevelében a nő megjelölést helyettesítsék a köztes/többféle kifejezéssel) nemrég úgy döntött, hogy a kérése marhaság, mivel a német személyiségi jogi szabályozás csak azt engedi meg, hogy valakit nőként vagy férfiként anyakönyvezzenek, vagy ne jelöljék meg a nemét. Ezt bírálták felül az alkotmánybírák, akik szerint a nemnek ez a „negatív” meghatározása nem megfelelő, így hát lehetővé kell tenni, hogy mindenki „pozitív” módon jegyeztethesse be a nemét. Vagy azt a valamijét, ami a neme helyett van neki.

RMDSZ-EMNP-MPP puszizás. Másfél hónap alatt immár másodjára ültek tárgyalóasztalhoz az RMDSZ és az EMNP vezetői azon a budapesti egyeztetésen, ahová ezúttal az MPP képviselőit is odaengedték. Tőkés László (magyarországi) európai parlamenti képviselő sajtóirodájának vasárnapi tájékoztatása szerint a megbeszélésre múlt pénteken, a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezetei, a magyar parlamenti pártok és a magyar kormány képviselői fórumának, a Magyar Állandó Értekezletnek (Máért) dzsemboriján került sor. A legutóbbi, október kettedikei nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökei folytatták a megkezdett párbeszédet, az akkor egyeztetett témák mentén.

A Máért szünetében a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) vezetői munkaülést ültek, amelyen az elkövetkező időszak közösen szervezendő kárpát-medencei programjait vették számba. Ezt követően Szili Katalinnak, a magyar miniszterelnök autonómiaügyi megbízottjának kezdeményezésére munkamegbeszélgettek az RMDSZ, az MPP és az EMNP gurujai, majd a Nemzetstratégiai Intézet udvarán Szász Jenő főzött nekik egy kétmilliárd forintos gulyást.

Ha nem vigyáznak, még a végén összejön az áhított erdélyi magyar-magyar-magyar összefogás… Hogy az mire lesz, lenne jó, arról halványunk sincs.

Share Button
Ennyien olvasták: 1114

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.