Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Svindler listája

Molnár Tibor szeptember 23, 2016 Humor

Rengetegen kritizálják a hétfői rangsoroló gyűlésen véglegesített RMDSZ-es jelöltlistát, illetve a „titkos” szavazás körülményeiről, valamint az azt megelőző időszakban történtekről is sistereg a susmus: a tulipántos nagyvahúrok által előre megírt és kiosztott utasításokról, előzetes falusi bodega-egyeztetésekről, a renitenskedők befenyítéséről, a szálakat összekuszálni próbáló vidéki marionettek gatyába rázásáról, sunyi lejáratásokról, lefényképez(tet)ett szavazócédulákról meg hasonlókról fámáznak érintettek, érintetlenek és érinthetetlenek egyaránt. Viszont, ha objektíven nézzük, akkor pozitívumokat is felfedezhetünk vele kapcsolatban:

  • a teljes régi megfáradt pécsérés brigád visszalépett, helyet engedvén a fiatal, tettre kész utécsistáknak (Hamar Alpár Benjámin után szabadon)
  • megtört az eddigi hím-hegemónia: a 4(3+1) befutó helyen három pucás mellett egy cunis is szerepel, így az ivararány 100-0-ról 75-25 százalékra módosult (nem mentünk le dedósba, de bizonyára sokan emlékeznek a listavezető Erdély TV-ben kijelentett híres puca-posztulátumára: „A férfi politikus mindössze abban különbözik a női politikustól, hogy előbbinek pucája van”)
  • főtitkárúr még a jelöltállítási időszak kezdete előtt kijelentette, hogy nem lehet RMDSZ-es jelölt az, aki szekusmúlttal rendelkezik; nos, a mi ifjonc jelöltjeink tuti nem szekuskodtak, mivel ’89 előtt jobbára még a homokozóban játszottak a pucájukkal/cunijukkal
  • sokan picsognak, hogy mi a túrót keres egy totál ismeretlen, még csak nem is RMDSZ-tag gyulakutai jegyző a képviselőjelölt-lista harmadik (mandátumot érő) helyén, ami némiképp jogos, mármint a rinya, de inkább kussoljunk, mert lehetett volna helyette egy mezőpaniti postás, egy kutyfalvi kocsmáros vagy egy deményházi kanász is (önkormányzati tisztségviselő a közigazgatási törvény értelmében nem lehet párttag, de ez a lényegen nem változtat)
  • és végül: örömködjünk, hogy az RMDSZ-fővezér által nemrég nyilvánosan idiótának nevezett csak futottakmég helyre került, mert ez azt bizonyítja, hogy van még némi tekintélye az övéi között!

ARANYKÖPEDELMEK

Markó Béla: „Maros megyének egy nagyon stabil és erős parlamenti képviselete volt. Azt kell feladatként rónunk azoknak, akik utánunk következnek, hogy folytassák a mi munkánkat”. Talán üdvözítőbb lenne, ha az újak nem folytatnák a „munkát”, hanem elkezdenék a valós érdekképviselést, elődeik látszat-érdekképviselése helyett

Borbély László: „Egy kicsit hátrébb lépünk, de nem állunk félre, mert nem olyanok vagyunk”. Tudjuk mink aztat jól…

Kelemen Atilla: „Öt órára volna szükség ahhoz, hogy beszámoljak húszéves bukaresti tevékenységemről”. Kár, hogy a jelenlévők ezt követően nem dőltek hátra karba tett kézzel, mondván: „Oké, ráérünk, repesszed…”

„Nem esik jól, hogy az utóbbi három évben még a tanácsomra sem volt szükség”. Nekünk, vásárhelyi magyaroknak se esett jól, hogy 2004-ben nem kérdeztek meg bennünket, például egy előválasztáson, hogy akarjuk-e őt polgármester-jelöltnek

Egy vidéki RMDSZ-es polgármester: „Nem emlékkép, meg kell mutatnunk a főnöknek”. Vagyis kötelező módon le kellett fényképezni a beikszelt szavazócédulát, bizonyítandó, hogy az illető a direktíva szerint voksolt. Amúgy ez nem új találmány, a kamerás telók megjelenése óta Olténiában, Moldovában nagy divat, főleg faluhelyen: amikor a parasztnak megveszik a voksát, csak azután kapja meg a beígért 50 lejt vagy a két tyúkot, miután prezentálja a lefényképezett szavazólapos dovádát

Brassai Zsombor, a rangsoroló-komédia után: „A megyei küldöttek több mint fele rám szavazott. Ezúttal is köszönöm nekik a bizalmat. Csupán néhány szavazattal kaptam kevesebbet, mint az első helyre rangsorolt jelölt”. Hát, ha úgy vesszük, az utolsó helyezett hátulról az első (Novák Zoltán a négyszeres újraszámlálás eredménye szerint 89, Jakab István 84, Kozma Mónika 83, Brassai Zsombor 78 szavazatot kapott, a képviselőjelölteknél pedig Vass Levente 117, Csép Éva Andrea 116, a Novákhoz hasonlóan szintén Markó-protezsé, a szavazóbábuk zöme által sem ismert Császár Károly 88, míg Soós Zoltán mindössze 71 voksot faszolt)

Végül egy névtelen internetes komment: „A parlament kapusát se fogják tudni meggyőzni arról, hogy képviselők, nemhogy magyar ügyeket képviseljenek”. Azért ez egy kicsit erős. Szerintem meg fogják.

Share Button
Ennyien olvasták: 989

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.