Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Sziklamagvak fenyőpajzzsal, bükkfabottal

Molnár Tibor június 11, 2018 Humor

Ha esetleg valaki nem emlékezne a vadiúj szélsőjobbos román pártra, amelyet idén februárban alapítottak, és a csodálatos Partidul Neamul Românesc (Román Nemzet Párt) névre hallgat, íme egy kis emlékezetfrissítő: elnöke bizonyos Ninel Peia, a Nemzeti Hírszerző Akadémia neveltje, aki még 2012-ben a PSD tagjaként a néhai USL (Szociál-Liberális Szövetség) zászlaja alatt szerzett képviselői mandátumot, de a négy év alatt annyi ökörséget csinált és mondott, hogy még az idiótákkal szemben rendkívül toleráns Szociáldemokrata Párt is kénytelen volt kizárni a soraiból 2016 márciusában, amikor úton-útfélen azt hangoztatta, hogy a megszaporodott csecsemőhalálokért csak és kizárólag az oltások tehetők felelőssé, azt állítván továbbá, hogy „bolygószintű összeesküvők” gyilkolják a román kisdedeket, hogy „megfosszanak minket a jövőnktől és a hazánktól”. A párt többi nagykutyája is meglehetősen „színes” egyéniség: az alelnökök Mircea Chelaru és Nicolae Rotaru tábornokok, a főtitkár pedig az a Constantin Onișor, szintén tábornok, aki nemrég keveredett valamilyen zavaros szexuális zaklatásos botrányba, a kivizsgálás még folyik. A PNR mögött állítólag a Nulla Ügyosztály, azaz a román hírszerzés parapszichológiai különítménye áll, fő prioritása pedig Soros György kiiktatása „a román nemzeti létből és tudatból”, amely célt úgy kívánnák elérni, hogy betiltanák azon alapítványokat és szervezeteket, amelyeket Soros György pénzel Romániában.

Nos, a három hónappal korábbi megalakulásuk óta nem sokat hallattak magukról, a napokban viszont a PNR Facebook-oldalán a mellékelt fotó jelent meg (Johannis így szól Hitlerhez: „Führerem, a románok veszélyesek. Hogyan pusztítjuk el őket?” Hitler válasza: „Pusztítsd el Hitüket és Nemzetüket! Fordulj a progresszív gyermekeimhez!”), a kép fölött a következő pártelnöki nyilatkozattal:

„Klaus Johannis Németország szolgája A Hazaárulást csakis életfogytiglani börtönnel lehet büntetni, mert bármilyen könnyebb büntetés csak kiskapukat hagy a nemzetbűnözőknek. A német-orosz barátság semmilyen formában nem tartalmazza Romániát. Röviden: eladnak minket, mint a piacon. A Hans Seidel és a Konrad Adenauer Alapítvány, SOROS progresszista szervezeteivel karöltve, az orosz titkosszolgálat útján, a német titkosszolgálat által támogatva, amelyeknek Magyarország az előőrse, rabul ejtették a Román Nemzet intézményeit és manipulálják a közvéleményt.

Egyetlen céljuk van: Románia szétszabdalása.

Sokan és sokféleképpen átmentek rajtunk, de mi most is itt vagyunk: sziklamagvak, fenyőpajzzsal és bükkfabottal (eme költői kép románul se kevésbé zagyvaság – szerk. megj.). A becsület, a tisztesség és a büszkeség vezessen bennünket, fogjunk össze ismét és keressük, de ne kolduljuk a Román Nemzet igazi sorsát. Vessük máglyára a széthúzást, és tisztítsuk meg szívünket a Haza oltára előtt, és az égi erőkből merítve, az Úr ereje által uraljuk mindazt, ami a miénk. Megmutatjuk, hogy ahol nincs repedés, ahol egyenes a sziklafal, az öröktől fogva pajzsunkként ható bátorság szele szertefoszlatja a külső reményeket”.

Mit is lehetne hozzátenni eme sziklamagvas gondolatokhoz, amelyek fenyőpajzstetűként telepednek meg, első olvasásra, még a legbükkfafejűbb hazafiak és hazaleányok agyának szinapszisaiban is? Talán csak ennyit: PNR in Parliament, Peia for President!

Share Button
Ennyien olvasták: 563

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.