Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

SZÜLŐ 1, SZÜLŐ 2

Molnár Tibor február 27, 2019 Humor

A bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron egyik képviselője, Valérie Petit terjesztette a Nemzetgyűlés elé ama törvényt a minap – és Macron képviselői (zömében egykori szocialista politikusok) el is fogadták, mivel ők vannak többségben a francia parlamentben –, mely szerint ezentúl nem lehet az iskolákban csak úgy anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban. Az új hivatalos elnevezés: Szülő 1 és Szülő 2! Az indoklás szerint a homoszexuális párokra akarnak így tekintettel lenni (anélkül hogy tekintettel lennének a heteroszexuális párokra, illetve családokra).

A konzervatív ellenzék egyik vezetője, Xavier Breton tiltakozott a törvény ellen; az LR (Köztársaságiak – Nicolas Sarkozy egykori pártja) képviselője azt mondta, hogy a politikai korrektség legyőzte a valóságot. A hagyományos, emberi elnevezést (anya, apa) a meleg szülők érdekeinek védelmében törlik például az osztálynaplókból is, habár a Le Parisien szerint Franciaországban a hivatalosan párkapcsolatban élő emberek 97%-a heteroszexuális, és a maradék három százalékból is igen kevesen nevelnek együtt gyereket – azaz elenyészően csekély számú embert érint pozitívan az új törvény.

Remélhetőleg hozzánk nem fog begyűrűzni ez a marhaság – vagy ha igen, akkor minél később –, különben sok minden megváltozna miatta. Elsősorban az anyás-apás dalszövegeink:

☻ Édesszülőegyem rózsafája, én voltam a legszebb ága…

☻ Szülőkettőm hitte az otthon melegét, szülőkettőm hitte az ünnep örömét, szülőkettőm hitte a szülőkettője örökét…

☻ Az én szülőegyemnek nincs selyemruhája…

☻ Húsz éve már több is talán, hogy nap nap után, mindennap délután eljött a dédszülőkettőm…

☻ Szülőegyem, ha szeretsz egy kicsit, vegyél egy csónakot…

☻ Kendőbe zárta ősz haját, ahogy a régi nagyszülőegyek, s ha látta, szülőkettőnk nem figyel, esténként súgva kezdte el…

☻ Kegyes Földszülőegy, kegyes Napszülőegy, kegyes Holdszülőegy, kegyes Vízszülőegy, kegyes Ősszülőkettők, kegyes Ősszülőegyek, kegyes Istenek, kegyes Szellemek…

☻ Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár, mert azért van itt ő, s míg szülőegy öltözik, szülőkettő ideges, mert olyan lassan készül el, hogy addigra este lesz…

☻ Szülőkettőink útján járunk még, őseink táncát járjuk rég…

☻ Szülőegyem nem kapott virágot, szülőkettőm keze odavágott…

Share Button
Ennyien olvasták: 1106

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.