Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Terror-analizátor – válogatott bölcsezetek az Európát fenyegető terrorizmusról –

Molnár Tibor november 27, 2015 Humor

 

► A hatóságok állandóan hangoztatják, hogy a párizsi terrorcselekményeket elkövető nyolc terrorista közül „csak” kettő érkezett a migránsáradattal. Tényleg? Hát marhára megnyugtattál! (Ugyanakkor, ahogy Orbán Viktor is mondta egy interjúban: minden terrorista alapvetően migráns, a kérdés csak az, hogy mikor migráltak Európába)

kommandosok

► Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár: „Európában a biztonságpolitika megreformálásának nincs alternatívája. Ha az Iszlám Államot nemzetközi összefogással szét is verjük, a túlélők meg fognak jelenni, és terroristának állnak”. És még ennél is aggasztóbb, hogy Gyuri bácsi jóslatai rendszerint beválnak

► Putyin a hadügyminiszterének: „Valójában egyetlen dologra kell figyelnünk, és akkor előbb-utóbb felszámoljuk az Iszlám Államot: hogy gyorsabban irtsuk a terroristákat, mint ahogy Obamáék kiképzik őket”

► Hogyan lehetséges az, hogy a párizsi terrorcselekmények (állítólagos) spiritusz rektora, a marokkói származású, de belga állampolgár Abdelhamid Abaaoud, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, és akit in contumaciam húsz évre ítéltek, olyan lezserül utazgatott Brüsszel és Szíria között az elmúlt másfél évben, több ízben is, ahogy egy tudori kisnyugdíjas buszozik ki a marosszentgyörgyi gyógystrandra?

► A Nyugat- és Észak-Európában élő, most már hatalmas létszámú muszlim közösségek integrációja egy vicc. Ahogy nem lehet megfélemlíteni egy olyan ellenséget, aki jobban szereti a halált, mint az életet, ugyanúgy nem lehet integrálni azokat, akiknek eszük ágában sincs integrálódni. „Törvényeket csak Isten (Allah) alkothat, ember nem” – tanítja a Korán. „Nincs vallásszabadság, nincs szólásszabadság, nincs szabad véleményalkotás, nincs művészi szabadság, nincs sajtószabadság, nincs egyenlőség (muszlim és nem-muszlim között), nincs női egyenjogúság” – szögezi le a saría (iszlám vallásjog). Milyen integrációról pampognak egyesek?

► Már a román fővárosban is megjelentek a terroristák! Na jó, valójában nem, de múlt héten őrizetbe vettek egy marhát, aki „Allahu akbar!” kiáltásokkal közeledett a parlament egyik bejáratához, és akiről később kiderült, hogy román nemzetiségű román állampolgár, és csak „viccelt”. Csúnyán rá is faraghatott volna a vicckedésre, mert a kormányőrök azonnal földre teperték, de ebben a felfokozott hangulatban, amikor stadionokat és repülőtereket ürítenek ki egy-egy ottfelejtett retikül miatt, hat utcát lezárnak és bombaszakértőket meg terrorelhárítókat hívnak egy, különben tényleg gránátnak tűnő, ottfelejtett nyomtató-olajozó miatt (utóbbi szintén Bukarestben történt a minap), akár agyon is lőhették volna

► Ismét Putyin: „Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak; az én dolgom, hogy odaküldjem őket neki”

► A francia hatóságok ötszáz olyan, a közelmúltban Szíriában megfordult francia állampolgárról tudnak, akik közül háromszáz visszatért Franciaországba. Belgiumban négyszázötven ezeknek a száma, és további félezer olyan személyt tartanak nyilván, akik „az ISIS tagjává válhatnak”. Miért nem tartóztatják le őket azonnal? Miért nem csukják le a harci imámokat, a dzsihadista hitszónokokat, az uszító muszlim vallási vezetőket, a fundamentalista agitátorokat? Miért nem zárják be a potenciális terroristákat és a terroristagyanús személyeket? Miért nem számolják fel Brüsszel Molenbeek nevű gettónegyedét, a párizsi Saint-Denis-t meg a többi hasonlót, amelyek valóságos dzsihadista-fészkek és terrorista-keltetők? Mire várnak?

► És végül egy vicc; két kommandós beszélget:

  • Téged hova osztottak be?
  • Egy szíriai szárazföldi bevetéshez.
  • Jó neked! Engem egy belga focimeccsre.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 895

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.