Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Vásárhely by night

Molnár Tibor május 21, 2016 Humor

„A Marosvásárhelyi Állatkert is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényhez. Ennek keretében május 21-én az érdeklődők betekintést nyerhetnek az állatkert lakóinak éjszakai szokásaiba. A szombat esti egyedi program során néhány állatfaj éjszakai etetésére is sor kerül” – áll abban a közleményben, amit szerkesztőségünkbe elfelejtettek eljuttatni, de mi megszereztük…

zoo

A részletes program tanulmányozása során olyasmik jöttek szembe, mint „Majom-party” és „Bandázz a banditákkal”, melyek alapján akár kampányrendezvény is lehetne. Ezért fel is hívtuk az állatkertet, és kiderült, hogy valóban állatos mókázásokról van szó: a majombuli a páviánok ketrecében lesz megtartva, helyben készült banánlikőrrel fokozva a páviánok és a látogatók hangulatát, a banditás bandázás pedig a mosómedvékkel való hancúrozást jelenti. Találó elnevezés, mert a persilmacik tényleg úgy néznek ki ama fekete csíkokkal a szemük körül, mint egy rókaképű álarcos bankrabló vagy egy rachitikus, nyeszlett Zorro. De lesz erőpróba tigrisekkel, ami már neccesebb (reméljük, hogy Sandokan fog velük birkózni, és nem a bámészok közül sorsolnak ki egy szerencsétlent), valamint elefánt-pedikűr, amihez a körömlakkot és az XXL-es ecsetet a Dedeman biztosítja, cserébe Tánja egy hónapig narancssárga munkavédelmi sisakot fog viselni. A vidám állatkertes bohóckodás nem tart egész éjjel; fél tizenkettőkor véget ér, mivel május 21-én telihold lesz, és olyankor az igazgató mindig farkasemberré változik.

És most ízelítőül néhány további program a VÁSÁRHELYIEK ÉJSZAKÁJÁBÓL:

Múzeumok Éjszakája. Ez idén, rendhagyó módon az intézmény igazgatójáról, a magyar polgimesterjelölt Soós Zoliról fog szólni, aki körbevezeti a kései látogatókat a múzeumban, s közben válaszol a kérdéseikre. Bármit lehet kérdezni tőle, például: „Az őssejteket ősemberekből veszik ki?”, „A kihalt szarvasmarha-fajtákat természettudományi múúú-zeumokban tartják?”, „Láttad az Éjszaka a múzeumban című filmet?” satöbbi.

Mozik Éjszakája. Ebben nem lesz semmi különleges, csupán csupa éccakás filmet vetítenek az Artában: Éjszakai rohanás, Tábornokok éjszakája, Fehér éjszaka, A bűn éjszakája, valamint a Hat nap, hét éjszaka vágott verziója.

Rendőrség Éjszakája. Ez az előzetes tervek ellenére nem lesz megtartva, mivel kiderült, hogy semmi újdonság-élményt nem adna: a rendőrök nappal is pont olyan sötétek, mint éjjel.

Éjjeli Bárok Nappala. Ez nyilván fordított játék: e napon a nájtklubok nappal lesznek nyitva; akik nagyon beisznak délig, azok egynappalos kalandokba fognak bocsátkozni, és még aznap rohadt máséjszakások lesznek.

Éjszakai RMDSZ-majális. Ugyanúgy zajlik, mint a nappali, csak hangulatosabb, mivel éjjel jobban látszik a bográcsok alatt lobogó tűz; a kész kaját műanyag tányérok helyett foszforeszkáló éjjeliedényekben szervírozzák. De figyelem: májusi éjszakákon igen erős a holdsugárzás, ezért mindenki vigyen magával holdtejet vagy holdolajat!

Share Button
Ennyien olvasták: 655

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.