Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Vásárhelyi vizes sztori

Molnár Tibor október 31, 2016 Humor

Van az úgy, hogy az embernél elromlik a konyhában a vízcsap (pontosabban kilyukad a csaptest). Ilyenkor az ember leközlekedik a praktikereskedésbe, vételez egy újat, és nem hív vízszerelőt, ami újabb 50-80 lejbe fájna a 200 lejes csaptelep mellé, hanem kicseréli maga; nem feltétlenül smuciánságból, hanem már ezermester-macsóságból is (az egész művelet a régi csaptelep két anyacsavarjának ki-, illetve az új csaptelep két anyacsavarjának becsavarásából áll, szóval nem szükséges hozzá vízszerelői egyetem). Az ember már épp nekidurálná magát a fenti műveletnek, amikor kiderül, hogy a sok hőközpont-szerelés meg különféle átalakítások miatt a vizet se a lakáson, se a tömbházon belül nem lehet elzárni. De az ember nem adja fel, bemászik a blokk előtti kanálisba (az ablakokban könyöklő úri közönség tapsol), és elzárja a főcsapot, miközben bokától fülig összesározza magát, majd a konyhába visszaérve konstatálja, hogy a víz továbbra is boldogan folyik, ha nem is olyan nyomással, mint azelőtt, de azért elég rendesen.

Na, az ember erre káromkodik egy vaskosat immár fennhangon is, majd felhívja az Aquaservet, hogy kegyeskedjenek méltóztatni kiküldeni egy iparost, lehetőleg még ebben a hónapban (évben), mert né, mi a nagy helyzet. Erre az aquaserves diszpécserica közli vele, hogy ez nem az ő hatáskörük, ilyesmiért ők nem zavartatják magukat, majd kedvesen hozzáteszi, hogy ha félig sikerült elzárni a vizet, az már valami, mert egy jó mészériás úgy is ki tudja cserélni a csaptelepet, hogy közben ömlik a falból a víz, legfeljebb kissé elázik a konyha, az előszoba meg az alsó szomszéd.

Ekkor az ember megüzeni az Aquaserv igazgatójának a diszpécsericán keresztül, hogy csináljon magának kistestvért, majd udvariasan elköszön, s leteszi a kagylót. Kidzsesszel megint a blokk elé, visszamászik a gödörbe (az ablakokban könyöklő úri közönség már tombol), és újra elzárja a főcsapot, amit még telefonálás előtt megengedett, mert egyesek, felsőbb emeletekről már kezdtek károgni, hogy alig csordogál náluk a víz. Újból totál összesarazza magát, a hatvankilós kanálisfedő leviszi két ujjáról a bőrt, de már le se mossa, se a sarat, se a vért, hanem visszarohan a konyhába, lekapja a régi csaptelepet a falról, majd olyan villámgyorsan illeszti és csavarozza a helyére az újat, hogy egy csepp aqua nem sok, annyi se priccol a kagylón kívül máshova. Majd újra visszakotródik a kanálisba, megengedi a vizet, helyére küszködi a kanálisfedőt, amely operáció közben újabb két ujjáról távozik a bőr, az egyikről némi hús is, fél körömházzal együtt, de már meg se pasztillázza. Lezuhanyozik, kibont egy sört, leroskad a gép elé, és az épen maradt ujjaival bepötyögi eme élménybeszámolót. Víz transit gloria mundi…

Share Button
Ennyien olvasták: 1005

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.