Központ
2020. november 24. kedd, Emma

19 holttest került elő egy mexikói szakadékból

Központ december 16, 2015 Külföld

Legalább 19 holttestet találtak a mexikói hatóságok egy kanyonban az erőszakos cselekményekről hírhedt Guerrero tagállamban – közölték szövetségi tisztviselők.

maxikoholtt

Nyolc holttesten égésnyomokat fedeztek fel, két testet pedig darabokban találtak meg a mexikói hatóságok. Nem zárják ki annak lehetőségét, hogy több testet találnak még. Az előzetes megállapítások szerint a holttesteket az elmúlt másfél évben hajították a Chichihualco nevű városhoz közeli szűk, 500 méter mély szakadékba. Guerrero tagállam északi részén az utóbbi években több mint kétszáz eltűnt ember után kutató nyomozócsoport lelt rá a holttestekre egy névtelen bejelentés alapján.

Guerreróban nagyon gyakoriak az erőszakos bűncselekmények a drogkartellek jelenléte miatt. Ebben a tagállamban veszett nyoma tavaly szeptemberben a 43 főiskolásnak. A hatóságok szerint rendőrök átadták a tüntetésre készülő diákokat a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, amelynek emberei meggyilkolták, majd elégették őket egy hulladéklerakóban, és maradványaikat egy folyóba dobták. Az esettel kapcsolatban letartóztatták a város polgármesterét is, mert a gyanú szerint az ő utasítására hurcolták el a rendőrök a diákokat.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 383

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.