Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

54 ezer eurónyi kokainnal a gyomrában halt meg egy légiutas

Központ október 21, 2015 Külföld

Előbb agresszíven kezdett viselkedni, harapott is, majd meghalt egy dublini repülőjárat brazil utasa.

kokain

Meghalt egy Portugália és Írország között közlekedő repülőjárat egyik brazil utasa, akinek a gyomrában később közel egy kilogramm kokaint találtak. Az Irish Times című ír napilap kedden a boncolás eredményeire hivatkozva azt jelentette, hogy a 24 éves férfi gyomrában 80 kis zacskóban összesen 800 grammnyi kokainra bukkantak. A brazil média közlése szerint a kábítószer értéke 54 ezer euró.

Az eset még vasárnap történt az Aer Lingus ír légitársaság egyik Lisszabonból Dublinba tartó járatán. A férfi szemtanúk szerint egyszer csak rángatózni kezdett, majd agresszívan viselkedett. Erre többen a gép hátsó részébe vezették, majd próbálták nyugtatni és lefogni a fiatalembert, aki válaszul megharapta egyik utastársa kezét. A brazil férfi ezután elvesztette eszméletét, és bár egy orvos és egy nővér próbálta újraéleszteni, nem sikerült. A történtek után a repülőgép a menetrendtől eltérve “orvosi vészhelyzetre” hivatkozva az írországi Corkban szállt le, ahol a fiatalembert halottnak nyilvánították, és a boncoláskor találták meg a gyomrában a kábítószert.

A leszállás után a rendőrség őrizetbe vett az utasok közül egy 44 éves portugál nőt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, miután a poggyászában két kilogramm amfetamint találtak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két eset között van-e összefüggés. A rendőrség a történtekkel kapcsolatban kihallgatta a gép közel 170 utasát, akiket a személyzet tagjaival együtt végül busszal szállítottak tovább Dublinba.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 455

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.