Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

A cápa szájából mentette ki barátját egy férfi

Központ augusztus 24, 2015 Külföld

Hősként méltatták hétfőn a helyi híradások azt az ausztrál férfit, aki szombaton kimentette barátját a tengerből, miután a szörföst összeharapdálta egy cápa Ausztrália keleti partjainál.

capa1

A 38 éves kétgyermekes Dale Carron súlyos sérüléseket ejtett a tengeri ragadozó, ám barátja segítségére sietett és kimenekítette őt a vízből. A tengerparton egy széttépett pólóból készített nyomókötés segítségével próbálta meg elállítani a vérzést, amíg a mentők megérkeztek.

Carr életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a Sydneytől 320 kilométerre északra fekvő Port Macquarie kórházába vitték.

A helyi vízi mentők az esetet a térségben július végén történt hasonló cápatámadáshoz hasonlították, amikor egy tengeri ragadozó által súlyosan megsebesített szörföst szintén barátja mentett meg, aki a szörfdeszka lábrögzítő köteleit használta érszorítóként, hogy csillapítsa a sebesülések okozta vérzést.

Ez volt idén a tizenkettedik cápatámadás Új-Dél-Wales szövetségi állam partjainál, soha ilyen sokat nem regisztráltak még egyetlen esztendőben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 645

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.