Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Angela Merkel legalizálná a migrációt

Központ november 4, 2015 Külföld

Az EU saját maga hozna menekülteket Törökországból Angela Merkel kancellár tervei szerint. A kancellár elképzelésével Horst Seehofer bajor miniszterelnök is egyetért.

merkel

Törökországgal együttműködve kell véget vetni a menekültkrízisnek a görög–török uniós külső határon, és “legalizálni kell a migrációt” – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

Merkel a bajor miniszterelnökkel, Horst Seehoferrel közös nyilatkozatában kiemelte, hogy a menekültek Európába érkezését Törökország tehermentesítése érdekében kell törvényes útra terelni. Az Európai Unió és Törökország így meg tudja osztani egymás között a Törökországba érkezett kétmillió menekült ellátásának terhét.

A migráció legalizálásáról Merkel és Seehofer még vasárnap állapodott meg. Kettejük terve szerint össze kell hívni egy EU–Törökország csúcstalálkozót, amelyen dönteni kell egy “legális menekültkontingens” áttelepítéséről. Merkel és Seehofer viszonya korábban nem volt túl jó, Seehofer még ultimátumot is adott a kancellárnak. Az embereket az EU hozná Törökországból a saját területére.

A kancellár a német iparvállalatok szövetségének (BDI) keddi berlini konferenciáján elmondott beszédében hangsúlyozta: ha sikerül elérni egy kontingens legális áttelepítését, “meg kell osztani a terheket a tagállamok között, különben nem fog működni a rendszer”. A korábbi tervek szerint ez egy kvótarendszer lenne. Az EU keleti tagállamai – köztük Románia és Magyarország – viszont elutasítják a menekültkvóták ötletét.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 331

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.