Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Az inkompetencia elleni összefogásra szólított fel Klaus Johannis

Központ november 2, 2015 Külföld

A korrupció és inkompetencia elleni összefogásra szólította fel polgártársait Klaus Johannis államfő vasárnap esti televíziós beszédében, a harminc emberéletet követelő, két nappal ezelőtti bukaresti tűzvész tanulságait levonva.

iohannis

“Nem szabad többé eltűrnünk intézményeink hatékonyságának hiányát, inkompetenciáját, nem hagyhatjuk a korrupciót addig terjeszkedni, amíg öl” – mondta az elnök arra a médiában tényként kezelt feltételezésre utalva, hogy a tűzvédelmi szabályok szándékos kijátszása és a működési engedélyt kiadó polgármesteri hivatal hanyagsága vezetett a bukaresti szórakozóhelyen történt tragédiához.

Johannis megköszönte és példaként állította az ország polgárai elé azt a kezdeményezőkészséget, szerepvállalást és emberséget, amiről a hívás nélkül segíteni siető orvosok és ápolók, az önkéntes munkára ajánlkozó egyetemisták százai, a vért adó bukarestiek ezrei tettek tanúbizonyságot. Felhívást intézett polgártársaihoz, hogy legyenek aktív és a közügyekben részt vevő tagjai a társadalomnak, és kérjék számon a hatóságoktól a közügyek felelősségteljes intézését.

Mint ismert, péntek este tűz ütött ki egy bukaresti belvárosi klubban, az ott szórakozó több száz ember azonban nem tudott idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen meghaltak, 150 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel vittek kórházba, vasárnap estig pedig további négy ember halt bele sérüléseibe.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 367

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.