Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Betiltották a miniszoknyát az iskolában a menekültek miatt

Központ szeptember 16, 2015 Külföld

Kezüket és lábukat is el kell fedniük – így próbálják megvédeni az iskolásokat.

menekultracsok

Annyi közel-keleti bevándorló érkezett meg az utóbbi néhány hónapban Németországba, hogy egy bajor iskolaigazgató kénytelen volt arra kérni diákjait saját biztonságuk érdekében, hogy mindig takarják el kezeiket és lábaikat.

Martin Thalhammer, a William Diess gimnázium vezetője egy szülőkhöz és gyermekeikhez írt levélben kérte a női tanulókat, hogy tartózkodjanak az olyan ruháktól amelyek túl sokat láttatnak testükből mert az iskola sportterme mellé nemrég egy menekültszállást helyeztek el. Az intézmény tornatermében egyébként nem tartanak több tornaórát, ezeket a foglalkozásokat egy közeli általános iskolában fogják majd levezényelni.
Thalhammer egyébként azzal indokolta döntését, hogy a náluk névő bevándorlók mind iszlám vallásúak és nem beszélnek más nyelvet az arabon kívül, így csak a saját kultúrájuk és szokásaik szerint fogják majd kezelni a különböző helyzeteket. Az igazgató szerint egy egy ujjatlan felső vagy rövidebb szoknya “félreértésekhez” is vezethet. A diákok védelme miatt a menekülteknek tilos belépnie az iskolába.
A Pocking nevű kisvárosban egyébként már 200.000 szír migránst helyeztek el és még kétszer ennyire számítanak csupán ebben az évben. A németek attól tartanak, hogy náluk is olyan magas lesz a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma, mint Svédországban amely ma a második azoknak az országoknak a listáján ahol a legtöbb szexuális erőszak történik. A pocikngi városvezetés szerint Thalhammer lépése szükségszerű és megfontolt volt. Néhány szülőt  azonban teljesen felháborított az igazgató levele -írja a Die Welt.

Forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 535

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.