Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Betörtek Jamie Oliverhez

Központ október 19, 2015 Külföld

Betörők jártak a Pucér Szakács házában. Ezúttal semmi gerillareklám, kamu geg az éppen aktuális főzős tévé show-jának. Valós bűnesetről van szó.

jamieoliver

Amíg Jamie Oliver őszi vakációzott családjával az essexi Southendben, betörtek észak-londoni házába. Ennek ugyan már bő tíz napja, de a hír csak a minap kapott publicitást. Nem mellesleg J.O. az Orlando Bloommal közös tévéműsora, a Jamie and Jimmy’s Friday Night Feast (Jamie és Jimmy péntek esti lakomája) utolsó idei epizódját forgatta a tengerparti üdülővárosban. Történetesen a világ leghosszabb sétamólóján található Jamie Kávézóban(ami egyúttal fagylaltozó is). Vagyis miközben összekötötte a kellemest a hasznossal, beütött a krach.

A betörés London egyik legexkluzívabb és legdrágább körzetében, Primrose Hillben történt, ahol a sztárséf egy négyszintes, 7 millió fontot érő épületrészben élt eddig feleségével, Jools-sal és négy gyermekével. A bűnesetről hírt adó brit lapokból – köztük a The Guardianből –, amelyek egyaránt hivatkoznak rendőrségi forrásokra és Jamie Oliver sajtó tikárára, az derül ki, hogy a betörők a ház pincéjéből hatoltak be a lakásba, ahonnan  elektromos készülékeket vittek el (pontosan nem említik, mit). Az éjszakai betörésről a rendőröket a szomszéd értesítette, aki reggel nyitva látta a külső bejárati ajtót Jamiéknél. Valószínű, a sietve távozó betörők már nem figyeltek arra, hogy becsukják. De az is lehet, hogy még vissza akartak térni, s minek bibelődtek volna a ki-becsukogatással. Persze ez elég nagy lúzerség lett volna. Az elkövetők még ismeretlenek, a Metropolitan Police nyomozói az épület és a környék külső biztonsági kameráinak videofelvételeit is elemzik, hátha a nyomukra bukkannak.

Az Egyesült Királyságban és külföldön is jól jövedelmező éttermeket tulajdonló, népszerű főzős tévésorozatokat készítő és világszerte 37 millió példányban szakácskönyveit eladó séf a nyáron vásárolt egy 10 millió fontot érő 17. századi műemlék jellegű házat hatalmas parkkal a jelenlegi lakhelyéhez közeli Hampstead-ben, ahová folyamatban van a családja átköltözése. Remélhetőleg a „hívatlan vendégeket” távol tudja majd tartani  új otthonától, ahol olyan hírneves szomszédjai lesznek, mint Kate Mosse, Gerorge Michael és Jude Law.

Jamie Oliver a nagyobb nyilvánosság előtt a betörés óta csak most volt látható, farmer barátjával, Jimmy Doherty-vel, akivel az említett lakomás epizódot jegyzi. Nem látszik, hogy a betörés különösebben megviselte volna, bár a fotókon kicsit mélabúsnak tűnik. Pedig igazán jó társaság veszi körül, a már említett hollywoodi világsztáron, Orlando Bloomon kívül olyan nem kevésbé ismert vendégek tűntek fel a Jamie Kávézóban, mint David Tennant színész, Goldie Hawn Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő és Jack Whitehall humorista.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.