Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Dobálózó nő miatt kellett lezárni a Fehér Ház egyik oldalát

Központ május 31, 2016 Külföld

A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a tárgy ártalmatlan.

capitolium
Az AP hírügynökség szerint a tettest azonnal letartóztatták, a rendőrség azonban pár órán keresztül nem adott részletes tájékoztatást. A titkosszolgálat, szakértők bevonásával vizsgálta a bedobott csomag – vagy doboz, vagy italos üveg – tartalmát.

Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások nem adtak hírt, valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározták. Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap szövetségi ünnep volt: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek. Barack Obama elnök is koszorút helyezett el és beszédet mondott az arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig – csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban – felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap.

A rendőrség helyi idő szerint a kora esti órákban közleményt adott ki, s ebben az áll, hogy a gyanús csomag egy fémtárgy volt, semmiféle veszélyt nem jelentett, s a Fehér Ház északi oldalának zárlatát azonnal fel is oldották.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 481

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.