Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Egy hónapig a tengeren hánykolódó halászokat mentettek ki

Központ november 3, 2015 Külföld

Harminc napja hánykolódtak a tengeren azok a halászok, akiket a mexikói haditengerészet mentett ki az ország déli részében található Chiapas állam partjainál – közölte a helyi média hétfőn.

chiapas

A két kolumbiai és két ecuadori halászt a partoktól körülbelül 260 kilométerre találták meg szombaton. A halászok elsodródott hajóját egy járőröző repülőgépről vették észre egy nappal korábban. A kimentetteken mindannyian a kiszáradás jelei mutatkoztak.

A haditengerészet közleménye szerint a halászok szeptember 24-én hagyták el az ecuadori Esmeraldas kikötőjét, a hajójuk motorjából azonban október 1-én kifogyott az üzemanyag a nyílt tengeren.

A történtekről beszámoló BBC emlékeztetett, hogy 2006-ban három mexikói halászt mentettek ki a Marshall-szigetek partjainál, miután elmondásuk szerint nagyjából kilenc hónapja hányódtak a tengeren. Az AFP francia hírügynökség pedig azt közölte, hogy tavaly februárban egy salvadori halászt mentettek ki szintén a Marshall-szigeteknél, aki motorhiba miatt több mint egy évet és majdnem 13 ezer kilométert sodródott hajójával a tengeren.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 338

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.