Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Észak-Korea korszerűbb rakéták gyártásába kezd

Központ november 3, 2015 Külföld

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető parancsot adott az eddigieknél korszerűbb és nagyobb találati pontossággal rendelkező légvédelmi rakéták gyártására, amely megfelel a “modern hadviselés” követelményeinek – adott hírt hétfőn a KCNA észak-koreai hírügynökség.

kimdzsong

A diktátor erről a dél-koreai határ mentén lévő (meg nem nevezett) térségben rendezett lőgyakorlat alkalmával beszélt a hadsereg és a tudományos elit jelenlévő képviselői előtt. Az a cél – mondta -, hogy “határozottan megvédjük a haza kék egét az ellenségek bármiféle támadása ellen”. A hírügynökségek egyértelmű utalásnak nevezték ezt a kijelentést Dél-Koreára és az Egyesült Államokra.

Ez a hír rögtön azután látott napvilágot, hogy Szöulban hétfőn az amerikai és a dél-koreai védelmi miniszter óva intette Phenjant újabb provokatív katonai lépésektől. Ashton Carter és Han Min Ku hangsúlyozta, hogy a két állam szükség esetén közösen lép fel a phenjani fenyegetéssel szemben. A két miniszter egyúttal megerősítette, hogy Washington és Szöul folytatni fogja a Phenjan által rendszeresen bírált közös hadgyakorlatokat.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 430

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.