Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Fegyveres túszejtés történt Franciaországban

Központ november 25, 2015 Külföld

Több túszt tartottak órákig fogva fegyveresek kedd este az észak-franciaországi Roubaix-ban. Rendőrségi források szerint egy túszejtőt megöltek a rendőrség elit alakulatának a tagjai, a többi túszejtőt letartóztatták.

People run after hearing what is believed to be explosions or gun shots near Place de la Republique square in Paris on November 13, 2015. At least 18 people were killed in several shootings and explosions in Paris today, police said.  AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET

A hatóságok szerint rosszul sikerült betörés történt, amelynek nincs köze a november 13-i párizsi merényletekhez. A rendőrség este fél 11 után jelentette be, hogy kiszabadult az a három ember, akit fegyveresek ejtettek túszul este 7 órakor egy házban.

A hatósági források korábban azt közölték, hogy három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen. A hatóságok riasztást kaptak a betörésről, és a helyszínre kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a fegyveresekkel.

Az első hírek arról szóltak, hogy többen megsebesültek, de később ez már nem szerepelt a beszámolókban, és a mentők is azt jelentették, hogy senkit nem kellett ellátniuk.

A ház két lakója állítólag már a rendőrségi akció közben elmenekült a betörők elől. Az egyik túsz egy helyi bankfiók igazgatója volt. A környéket a rendőri akció előtt teljesen lezárták, a helyszínre kiérkeztek a rendőrség különleges egységei is.

Franciaországban a november 13-i merényletek óra rendkívüli állapot van érvényben, miközben Brüsszelben és környékén negyedik napja a legmagasabb, négyes fokozatú, „súlyos és azonnali” terrorfenyegetettség esetén alkalmazott készültségi szint van érvényben. Roubaix alig száz kilométerre található a belga fővárostól.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 460

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.