Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Felgyógyult az ebolából a megfertőződött amerikai újságíró

Központ október 22, 2014 Külföld

Meggyógyult, és hamarosan elhagyhatja a kórházat az NBC amerikai tévécsatorna Ebola-vírussal Nyugat-Afrikában megfertőződött munkatársa – közölte kedden az a Nebraska állambeli kórház, ahol kezelték.

ashoka

A legutóbbi tesztek már nem mutatták ki a veszélyes vírus jelenlétét Ashoka Mukpo szervezetében. A Nebraska Medical Centerben elvégzett vizsgálatok eredményét az atlantai járványügyi központ is megerősítette, így az újságíró már szerdán elhagyhatja a kórházat.

“Túl sokan vannak, akik nem olyan szerencsések, mint én. Örülök, hogy életben vagyok” – fogalmazott közleményben a Rhode Island-i Ashoka Mukpo, aki szabadúszó operatőrként Libériában kapta el a kórt, de még mindig nem tudja pontosan, hogyan. A férfi az NBC-nek és más médiumoknak dolgozott a fertőzés melegágyában. A nebraskai kórházban október 6. óta kezelték. Ő volt az intézményben ápolt második ebolás beteg, előtte Rick Sacra orvost kezelték ott sikerrel.

Eddig öt olyan amerikai állampolgárt szállítottak az Egyesült Államokba, akik Nyugat-Afrikában kapták el a vírust, mindannyian biztonságos ellátást kaptak, és nem fertőzték meg az egészségügyi személyzetet – hangsúlyozta a napokban Barack Obama amerikai elnök.

Az országban eddig három ebolás eset fordult elő: egy férfi – aki Libériában kapta el a betegséget, majd miután Amerikába utazott – meghalt, és két ápolónő, akiket ő fertőzött meg a kezelés során. Az ő állapotuk javulóban van.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 544

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.