Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Halálos áldozatai is vannak a dél-karolinai esőzéseknek

Központ október 6, 2015 Külföld

Legkevesebb kilencen életüket vesztették az özönvízszerű esőzések következtében az egyesült államokbeli Dél-Karolinában – közölte hétfői sajtóértekezletén Nikki Haley, az állam kormányzója.

delkarolina
A viharban, amely a kormányzó szerint “ezerévente” csak egyszer fordul elő, az állam déli megyéiben péntek óta 50 centiméternyi eső esett. A meteorológusok szerint hétfő estig további 5-15 centiméternyi csapadék várható.

A Congraree folyó vízszintje, amely 1936 óta nem állt ilyen magasan, az állam székvárosánál, Columbiánál 12 óra alatt 3 méternyit emelkedett.

A mentésben az állami Nemzeti Gárda 600 tagja, 11 repülőgép és nyolc vízimentő-alakulat vesz szét, amelyeket a hétvége folyamán több mint 200 alkalommal kellett bevetni.
A kilencezer lakosú Georgetown kisváros nagy része víz alá került és lezárták a négy odavezető autóutat is. Nyolc településen kijárási tilalmat vezettek be, a 95-ös autópálya egy több mint 110 kilométeres szakaszát lezárták az áradás miatt, az állam oktatási intézményeiben pedig hétfőn tanítási szünetet rendeltek el.

A dél-karolinai közlekedési felügyelet 315 balesetről és 318 víz alatt álló útszakaszról számolt be. Haley kormányzó arra szólított fel, hogy mindenki maradjon az otthonában és ne menjen ki fényképezni. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy forralják fel az ivóvizet.

Az Amtrak vasúti társaság az áradások miatt leállította a Virginia és Florida közötti, személyautókat és utasokat szállító vonatait, valamint a New York és Miami közötti személyszállítást.

Korábban Észak-Karolina államból is két halálesetet jelentettek.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 294

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.