Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Irányváltásra szólította fel párttársa Angela Merkelt

Központ december 8, 2015 Külföld

Németországban egy héttel a kormányzó jobbközép CDU kongresszusa előtt élesen bírálta a pártelnök-kancellár Angela Merkel menekültpolitikáját a párt gazdasági tagozata.

merkel
Angela Merkel „különböző rossz üzenetekkel” szívóhatást idézett elő, amelynek révén tömegessé vált a menekültek beáramlása Németországba – fejtette ki egy hétfői lapinterjúban Wolfgang Steiger, a párt gazdasági tanácsának főtitkára, aki szerint Németország a kancellár elhibázott döntései révén „különutas” politikába kezdett, és ez „egyre inkább elszigeteltségbe” vezet.

A vállalkozói szféra érdekeinek képviseletére szerveződött tagozat vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent összeállításban kifejtette, hogy Németország a menekültügyet közösségi szinten szabályozó dublini előírások „egyoldalú hatályon kívül helyezésével az uniós jog fölé helyezte magát”.
A politikus irányváltásra szólította fel a kancellárt. Elmondta, hogy a tagozat szerint sürgősen be kell vezetni a befogadható menekültek felső létszámhatárát nemzeti és uniós szinten is, a szövetségi kormánynak pedig sürgősen gondoskodnia kell a Németországba érkező „bevándorlók magas számának” csökkentéséről. Ehhez a kormánynak „végre világos üzenetet kell küldenie mindazoknak, akik már a bepakolt bőröndjeiken ülnek”.

A FAZ összeállítása szerint a tagozat a CDU december 14-én kezdődő kétnapos kongresszusára készült állásfoglalásában kiemelte, hogy a „munka világába és a társadalomba rosszul beilleszkedett bevándorlók magas száma hatalmas társadalmi robbanást” idézhet elő. Ezért a valóban üldözött menekültek befogadására kell szorítkozni, fel kell gyorsítani a menekültügyi eljárásokat és korlátozni kell a menekültek családegyesítési jogát, és a menekültválság terheit nemzetközileg igazságosan meg kell osztani.

A tagozat azt is sürgeti, hogy minél hamarabb kezdődjék meg a menekült státus megszerzésére jó eséllyel rendelkező menedékkérők munkaerőpiaci integrációja. Ennek céljából egyebek mellett el kell törölni azt a túlságosan bürokratikusnak tartott szabályt, hogy a menedékkérők csak akkor, illetve abban az esetben vállalhatnak munkát, ha már legkevesebb három hónapja Németországban tartózkodnak, és az előírt vizsgálat kimutatja, hogy az adott munka elvégzésére nincs német vagy uniós állampolgárságú jelentkező.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.