Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Isztambuli reptéri merénylet: 13 gyanúsított került előzetes letartóztatásba

Központ július 4, 2016 Külföld

Összesen 13 gyanúsítottja volt vasárnap estig a múlt keddi, törökországi, reptéri merényletnek. Vasárnap egy újabb razzia még 14 gyanúsítottat – köztük 11 külföldit – “termett”.

isztambul
Előzetes letartóztatásba helyeztek a török hatóságok az isztambuli reptéri merénylettel kapcsolatban 13 gyanúsítottat, akiket a héten vettek őrizetbe – jelentette vasárnap a DHA török hírügynökség.

A gyanúsítottak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel hozhatóak kapcsolatba a hatóságok szerint. Az isztambuli ügyészség szerint terrorszervezetben való részvétellel és szándékos emberölésben való közreműködéssel gyanúsíthatóak. A fő gyanúsított múlt hétfőn – a támadás előtti napon – telefonon beszélt a három öngyilkos merénylő egyikével.

Az isztambuli Atatürk repülőtéren kedd este elkövetett öngyilkos merényletben 45-en vesztették életüket, és 236-an megsebesültek. A most előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottakat csütörtökön, egy razzia keretében fogták el. A török hírügynökség közlése szerint vasárnap újabb 14 gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük 11 külföldit. A török hatóságok szerint az Iszlám Állam áll a támadás hátterében, azonban a terrorszervezet eddig nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként. A merénylet kitervelője és irányítója a feltételezések szerint a csecsen Ahmed Csatajev volt. Az Egyesült Államok információi szerint Csatajev többször is járt Szíriában, és az Iszlám Állam hadműveletekért felelős vezetőjének egyik legfőbb segítője lett.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 403

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.