Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Kenguruval akart robbantani egy fiatal Ausztráliában

Központ szeptember 5, 2016 Külföld

Tíz év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy ausztrál fiatalt, akit terrorcselekmény előkészítésének vádjában találtak bűnösnek. Egy kenguruval akart robbantani.

A tavaly elfogott 19 éves Sevdet Ramadan Besimet azzal vádolták, hogy merényletet akart elkövetni az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének április 25-i emléknapján. Tervei szerint el akart gázolni és lefejezni egy rendőrt.

Az ügyészség szerint Besim egy 15 éves brit fiúval váltott online üzeneteket gyilkos terveiről, egyebek közt arról is, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, a szőrére az Iszlám Állam jelképét rajzolja, majd a rendőrök közé engedi az állatot, és működésbe hozza a pokolgépet.

A bírósági dokumentumokból nem derült ki, hogy a kengurus támadást is az emléknapon akarta-e elkövetni.

A hatóságok szerint Besim a bűncselekményt az Iszlám Állam által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki. A fiú bűnösnek vallotta magát, a bíróság ezért a kiszabható életfogytiglani szabadságvesztés helyett tíz évre ítélte, legkorábban hét év múlva szabadulhat.

A 15 éves fiút terrorcselekményre való felbujtás vádjával tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy brit bíróság.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.