Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Kitiltanák Orbánt Svájcból

Központ szeptember 7, 2015 Külföld

A svájci kormánykoalíció második legerősebb pártjának, a Svájci Szociáldemokrata Pártnak az elnöke kérte egy vasárnap megjelent interjúban, hogy az alpesi ország fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását az ottani “emberi jogi helyzet és a menekültbotrány” miatt. Christian Levrat ezenkívül azt javasolja a svájci hatóságoknak, hogy tiltsák meg Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a Svájcba való belépést.

orbanv
A pártelnök a SonntagsBlick című, német nyelvű vasárnapi lapnak adott interjújában beszélt erről.

Svájc az Európai Unióval kötött kétoldalú megállapodásai keretében mintegy 1,2 milliárd euróval (370 milliárd forinttal) támogat tucatnyi olyan országot – köztük Magyarországot – amely 2004-ben, vagy azután csatlakozott az EU-hoz.

“Amíg Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem tiszteli az emberi jogokat, Svájcnak vissza kellene tartania a Magyarország javára történő kifizetéseit” – jelentette ki Christian Levrat. Magyarország támogatása helyett további pénzbeni támogatást kellene adni azoknak a szervezeteknek, amelyek igyekeznek biztonságossá tenni a menekültek európai vándorlási útvonalait – mondta.

“A balkáni útvonalon kialakult káoszhoz nagy részben Magyarország járul hozzá” – jelentette ki a pártelnök, és hozzátette, hogy Svájcnak Budapestre nem lenne szabad többé visszaküldenie menedékkérőket.

“Ki kell nyitnunk a határokat, és növelni Svájc befogadóképességét. Svájc mindig nagylelkű volt az ilyen helyzetekben” – jelentette ki a Svájci Szociáldemokrata Párt elnöke.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 425

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.