Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Kitiltották Ukrajnából a Limp Bizkit énekesét

Központ december 22, 2015 Külföld

Az ukrán hatóság öt évre kitiltották Ukrajnából Fred Durstöt, a Limp Bizkit népszerű amerikai együttes énekesét.

freddursfeleseg

Ukrán és orosz hírforrások szerint sajtóérdeklődésre Olena Hitljanszka, az ukrán biztonsági szolgála (SZBU) sajtótitkára megerősítette, hogy valóban megtiltották öt évre a belépést az országba az énekesnek. A döntés még november 9-én született – a sajtótitkár szavai szerint – “az ország biztonságának szavatolása érdekében”.

Az Izvesztyija orosz lap októberben arról számolt be, hogy Durst a krími hatóságokhoz fordult levélben. Azt írta, hogy “nagyon boldoggá tenné”, ha orosz útlevelet kaphatna, és vehetne magának egy “helyes házikót a Krímben”.

Az énekes felesége, Kszenija Berjazina állítólag az Oroszország által tavaly tavasszal Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten született.

A sajtóban korábban arról is jelentek meg értesülések, hogy a Limp Bizkit jövőre fel szeretne lépni a Moszkva-barát kelet-ukrajnai szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck és Luhanszk városokban.

A Limp Bizkit 1994-ben alakult, hiphop, rap, illetve rock és metál elemeket keverő amerikai együttes. Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején volt népszerűsége csúcsán, több mint 31 millió lemezt adtak el világszerte.

A Krím bekebelezése és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta több, Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját támogató művészt nyilvánítottak nemkívánatos személlyé Ukrajnában, köztük Nyikita Mihalkov orosz filmrendezőt, Joszif Kobzon donyecki születésű táncdalénekest és az orosz állampolgársággal rendelkező Gérard Depardieu francia színészt.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 402

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.