Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Kivásárolta a Suzuki a Volkswagent

Központ szeptember 28, 2015 Külföld

Lezárult az évek óta tartó huzavona a Suzuki és a Volkswagen (VW) között, a német konszern eladja a birtokában lévő Suzuki-részvényeket a japán autógyárnak. A Suzuki másfél hete bejelentette, hogy 471,74 milliárd jent (3,9 milliárd dollárt) fizet a VW birtokában lévő 122,776 millió részvényért.

A két autóipari konszern 2009-ben lépett szövetségre, amelynek keretében a VW 19,9 százalékos részesedést szerzett a Suzukiban, a japán cég pedig a VW-papírok 1,5 százalékát vette át.

A két vállalat közösen egy kisautó kifejlesztését tervezte, és a VW azt remélte, hogy ezzel sikerül hozzáférnie az indiai piachoz, amelyen a Suzuki domináns szerepet játszik. A Suzuki 2011-ben mondta fel az együttműködést és adta el a Volkswagen-részvényeket.
A Volkswagen viszont nem volt hajlandó megtenni ugyanezt a lépést, megtartotta a birtokában lévő Suzuki-részvénycsomagot. A vitának a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara döntőbíróságának augusztus végén hozott határozata vetett véget, amely kötelezte a VW-t a részvények eladására.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 425

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.