Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Kurd esküvőn robbantottak Szíriában, legalább húsz halott

Központ október 4, 2016 Külföld

Legalább húsz ember halt meg egy kurd esküvőn elkövetett robbantásos merényletben az észak-szíriai el-Haszeke városban – közölte hétfőn a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres szervezet.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal bíró emigráns szervezet szerint 22 ember halt meg a támadásban. A halálos áldozatok között van a vőlegény és egy kurd politikus is.

Az OSDH hozzátette, többtucat sebesültet vittek kórházba. A szíriai állami média 30-ra tette a halottak számát, és 90-re a sebesültekét.

Az YPG közölte: egyelőre nem világos, hogy a robbanást pokolgéppel hajtották végre, vagy egy öngyilkos merénylő követte el a támadást.

Az Iszlám Állam (IÁ) szócsöve, az Aamák hírügynökség arról számolt be, hogy egy gépfegyverekkel felfegyverkezett öngyilkos merénylő támadást hajtott végre az YPG harcosainak gyűlése ellen, ám további részleteket nem közölt. Egyes jelentések szerint a támadást egy nő követte el.

Nem ez volt az első eset, hogy kurd lakodalmat vettek célba. Augusztus 20-án a délkelet-törökországi Gaziantep városában pokolgép robbant egy kurd esküvőn, 56 ember meghalt, köztük 34 gyerek, és mintegy százan megsebesültek. A támadást az Iszlám Államnak tulajdonították, az elkövető pedig egy kamaszkorú fiú volt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 499

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.