Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Lemészárolta saját anyját egy tinilány Dániában

Központ szeptember 16, 2015 Külföld

Döbbenetes dráma zajlott le egy csendes dán faluban: egy 15 éves, angyalarcú tini 20 késszúrással megölte a saját anyját.

tinilany

Az eset, amely tavaly októberben történt, nagyon megrázta a környékbelieket, főleg, hogy egyre durvább és kegyetlenebb részletek derülnek ki a most zajló tárgyaláson.

Tina Römer Holtegaard festőművészként dolgozott, férjével, ikerlányaival és fiával élt az idilli dán farmon. Ám tavaly október 9-a éjjelén összesen húsz késszúrással brutálisan meggyilkolták alvás közben.

– Hallottam, hogy az anyám sikít! Láttam egy fehér férfit a kertbe rohanni. Jöjjenek, itt minden csupa vér – kiabálta a rendőrségi segélyhíváson a fiatal lány, aki amikor a rendőrség megérkezett, a nappaliban ült és a telefonján videókat nézegetett. Mint az később kiderült, egész este olyan brutális kivégzésekről szóló videókat nézegetett, amelyeket az Iszlám Állam tett közzé. A fejét éppen csak felemelve a hálószoba felé mutatott, ahol a rendőrök vérben ázva megtalálták az anyját. A férj ezen az éjjelen nem volt otthon, üzleti úton volt, a lány ikertestvére pedig pár hónappal korábban költözött el otthonról. Ő nem bírta elviselni ugyanis, hogy Lisa és az anyja szinte folyamatosan csak veszekedtek.

A rendőrségnek végül nagyon gyanús lett Lisa viselkedése, hiszen még akkor is csak a vállát rándította, amikor közölték vele, hogy az anyja valóban meghalt. A nyomozás is irányában is elindult, a hatóság nem sokkal később pedig Lisa barátját, Bakhtiar Mohammed Abdullát (29) is letartóztatta. Kiderült, hogy Lisa korábban szerelmes volt egy radikális nézeteket valló férfiba, akivel egy menekülteket segítő alapítványi munka során ismerkedett össze.

Ám mint kiderült, az a férfi nős volt és gyerekei voltak, az iraki Bakhtiar Mohammed Abdulla pedig jókor volt jó helyen és megvigasztalta a szerelmi csalódástól szenvedő tinit. Ám a lány anyja nem nézte jól szemmel a kapcsolatot az arab fiúval, és szerette volna, ha Lisa szakít vele. Ebbe azonban a lány nem akart belemenni, inkább a gyilkosságot választotta.

–Ez a tett hidegvérű volt és bestiális – érvelt az ügyésznő, Karina Skou a tárgyaláson, majd hozzátette: Lisa hosszú ideig tervezte a gyilkosságot. A kést ráadásul a szörnyű tette napján még az ikertestvérének is megmutatta, ám ő nem gondolta, hogy a húga ilyenre képes.

A bíróság végül közösen elkövetett gyilkosságért elítélte Lisát és a barátját is, azt ugyanis nem tudták bebizonyítani, ténylegesen melyikük döfte bele Tinába a kést 20-szor. Lisa kilenc évet kapott, amelyből egyet egy fiataloknak kialakított zárt nevelőintézetben kell eltöltenie, a többit pedig egy börtönben, Bakhtiar Abdullah pedig 13 évet fog ülni a tette miatt.

Bár ez nem hozza vissza Tinát, emellett fájdalomdíjat is kell fizetniük a hátramaradottak számára, az özvegy 34 ezer eurót (10,6 millió forintot), Lisa ikertestvére 15 ezer eurót (4,7 millió forintot), Lisa öccse pedig 13 ezer eurót, azaz 4 millió forintot kell kapjon.

Forrás: Blikk-információ

Share Button
Ennyien olvasták: 938

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.