Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Lezárták az Eiffel-tornyot

Központ szeptember 21, 2015 Külföld

Lezárták vasárnap délelőtt az Eiffel-tornyot egy behatolási kísérlet miatt, de a helyszínre kiérkező tűzoltók semmi gyanúsat nem találtak.

eiffel
A világ egyik leglátogatottabb turistalátványosságát délelőtt a működtető vállalat lezárta a nagyközönség elől, és egy állítólagos behatolási kísérlet miatt riasztotta a tűzoltókat. Ők azonban semmit nem találtak a helyszínen – közölte a párizsi tűzoltóság szóvivője.

„Egy hátizsákos embert láttak mászni a vasszerkezeten. Hogy minden gyanút eloszlassunk, helikoptert is a helyszínre küldtünk, hogy alaposabban átvizsgálja a szerkezetet” – jelezte a rendőrség.
Rendőrségi feltételezések szerint egy, az extrém sportokat kedvelő ember ejtőernyővel szeretett volna leugrani 324 méteres magasságból.

A videómegosztó portálokon több olyan felvétel is látható, amelyeken a francia főváros legmagasabb építményeiről, az Eiffel-toronyról, a Montparnasse-i toronyról vagy a La Défense üzleti negyed felhőkarcolóiról ugranak le emberek. A kísérleteket általában este, már sötétben hajtják végre, és az ejtőernyősök utána elmenekülnek a helyszínről, hogy ne tartóztassák le őket a rendőrök. Tíz évvel ezelőtt egy 31 éves norvég férfi meghalt, amikor ejtőernyővel ugrott le az Eiffel-toronyról.

A mindennap látogatható párizsi turistalátványosságot naponta 25-30 ezren keresik fel, évente mintegy 7 millióan.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.