Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Már a nyolcvanezret is meghaladta a Svédországba érkezett menekültek száma

Központ október 12, 2015 Külföld

Már nyolcvanezernél is több menekült érkezett Svédországba, amely azt ígéri, aki nem jogosult menekültstátuszra, azt gyorsan kitoloncolják.

menekult

Megdőlt a menekültrekord Svédországban – közölte hétfőn a helyi igazságügy- és bevándorlási minisztérium. A tárca adatai szerint idén már 86 223 bevándorló érkezett a skandináv országba, ami már több, mint az eddigi rekord, a délszláv háború idején, 1992-ben regisztrált 84 018.

Stefan Löfven miniszterelnök nemrégiben közölte, hogy a 9,5 millió lakosú Svédországba érkező menekültek száma elérheti akár a 150 ezret is. Elmondása szerint szükség esetén a menekülteknek sátrakat húznak fel, illetve iskolák tornatermeiben, ipari helyiségekben helyezik el őket. “Arról van szó, hogy egyáltalán tetőt tudjunk a fejük fölé tenni” – mondta. A svéd sajtóban korábban napvilágot láttak olyan értesülések, miszerint a menekülteket akár üres börtönökben is elszállásolhatják.

A bevándorlási ügyekért felelős tárca közölte, hogy azokat az embereket, akiknek a menedékkérelmét elutasították, haladéktalanul kitoloncolják a királyságból. A rendőrség pedig fokozza a személyi okiratok ellenőrzését – tette hozzá.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 492

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.