Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Meghánytatta a medvét – így menekült meg a vadász

Központ október 6, 2015 Külföld

A szerencsés kimenetelű eset után a vadász fontosnak tartotta közölni, hogy nem a medve volt a hibás a kalandért. Az esetet pár harapással megúszta, mert eszébe jutott egy régi olvasmányélménye: bedugta a karját a rátámadó grizzly szájába, hogy öklendezést előidézve megrémissze és elijessze az állatot.

medvetamadta

A 26 éves Chase Dellwo íjpuskával vadászott testvérével Choteau város környékén, a montanai hegyekben szombaton, amikor egy szarvascsordát űzve szembetalálta magát egy hím grizzlyvel – adta hírül a Great Falls Tribune helyi lap.

Egy méterre volt a 180 kilogrammos állattól, amikor meglátta őt. Az állat aludt, és nem vette észre a vadászt, nyilván azért, mert a térség havas volt, esett az eső és nagyon erős szél tombolt – mondta Dellwo.

A vadász elkezdett hátrálni, ám a medve felébredt, rátámadt, ledöntve őt a lábáról, és beleharapott a fejébe.

„Elengedett, de még mind rajtam volt, olyan hangosan üvöltött, amilyet még soha nem hallottam” – idézte fel Dellwo.

A medve megmarta a lábát, elkapta őt újra, és a levegőbe repítette. Amikor ismét támadott, a vadásznak eszébe ötlött egy korábbi történet, amelyet egy újságban olvasott.

„Emlékszem egy cikkre, a nagymamám adta a kezembe nagyon régen. Arról szólt, hogy a nagytestű állatoknak nagyon rossz a természetes reflexük az öklendezésre. Ezért a jobb karomat ledugtam a torkán” – magyarázta.

Az egykoron olvasott tanács működött, a medve elengedte a férfit, és elcsörtetett. A vadászt testvére vitte kórházba. Összevarrták fejét, és ellátták sebeit. „Szeretném mindenkivel tudatni, hogy nem a medve a hibás. Ő ugyanúgy megijedt, mint én” – hangoztatta Dellwo.

A vadőrök közölték, hogy nem szándékoznak befogni vagy megölni az állatot, mivel az védelemből, és nem támadó ösztönből cselekedett. „Ha meg akarta volna ölni a vadászt, megtette volna” – hangsúlyozta Bruce Auchly, a montanai hal- és vadvédelmi szolgálat szóvivője.

Forrás: mti, vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 763

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.