Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Megölték az Iszlám Állam egyik vezetőjét

Központ december 8, 2015 Külföld

Egy amerikai légicsapás végzett az Iszlám Állam egyik rangidős vezetőjével Líbiában.

Is Libyan beach executioner an American recruit? Experts claim ISIS jihadi spoke with U.S. accent picked up by spending a 'significant amount of time' in the country Militant led beheadings of 21 Egyptian nationals in horrific ISIS video U.S. intelligence chiefs analysing his facial features and speech patterns  Experts say he 'sounds like an American' with some Arabic influence

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik rangidős vezetőjét megölték Líbiában – erősítette meg Jeff Davis százados, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának szóvivője hétfőn. Az Abu Nabil néven ismert terrorista november 13-án vesztette életét egy amerikai légicsapásban a líbiai Dernában.

The Washington Post amerikai napilap úgy tudja, hogy Nabil korábban Irakban rendőrként szolgált, illetve hosszú ideig tevékenykedett az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet sorában is.

2014-ben Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezérének utasítására Líbiába ment, hogy ott kiépítse a dzsihadista csoport helyi szervezetét. A Pentagon értesülései szerintNabil szerepelt a dzsihádíisták egyik februári videoüzenetében is,amelyben a szervezet líbiai kopt keresztények kivégzését mutatta be.

Az al-Shabaab vezetőjével is végeztek

A szóvivő ugyancsak megerősítette, hogy az al-Kaidához köthető szomáliai al-Shabaab iszlamista terrorcsoport egyik vezetőjével is végeztek egy másik légi csapással december 2-án. A Pentagon ezt a személyt Abdar-Rahmán Szandhereként nevezte meg, aki “Ukas” néven is ismert.

A szóvivő szerint ezzeljelentős csapást mértek a terrorcsoportra,amely az utóbbi években számos véres támadást követett el Szomáliában és Kenyában.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 307

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.