Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Menekülteket fenyegetett Porschéjából egy magyarországi férfi, őrizetbe vették

Központ szeptember 9, 2015 Külföld

A magyarországi Terrorelhárítási Központ segítségével elfogták, majd a rendőrség őrizetbe vette azt a 40 éves biatorbágyi férfit, aki a gyanú szerint múlt pénteken az M1-M7-es autópályák közös szakaszánál szidalmazta a menekülteket és az azoknak segítő embereket – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMFRK) a rendőrség honlapján.

menek
Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: a férfi azonos annak a Porsche személyautónak a sofőrjével, akiről az interneten videófelvétel jelent meg a múlt héten, ahogy szidalmazza a menekülteket segítőket.

A közlemény szerint a férfi az M1-M7 autópályák közös szakaszának Győr felé vezető oldalán ment oda egy kisbuszhoz. A járművet vezető nő és utasa néhány perccel korábban az autópályán gyalogosan közlekedő menekültek közül több embert vett fel.

A férfi a sértetteket és a buszban ülő menekülteket is sértegette, becsmérelte, trágár szavakkal illette és hangosan szidalmazta őket. Miközben kiabált, a kisbusz oldalát többször megütötte és arra szólította fel a menekülteket, hogy szálljanak ki a járműből, és ha ez nem tetszik nekik, akkor kilátásba helyezte, hogy kézigránátot dob az utastérbe. Ezt követően a helyszínről egy külföldi forgalmi rendszámú személyautóval hajtott el – tartalmazza a rendőrségi közlemény.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves férfit.

A PMRFK közlése szerint, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi fegyverrel rendelkezik, ezért elfogásához a budaörsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. A férfit szerda kora délután a főváros XII. kerületében fogták el és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – írták.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 485

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.