Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Párizsi merénylő anyja: “Csak stresszes volt, ezért robbantotta fel magát”

Központ november 18, 2015 Külföld

Gyerekkori barátja lehet a párizsi vérengzés feltételezett kitervelőjének és megrendelőjének, Abdulhamid Abaaoudnak a szökésben lévő Salah Abdeslam. Ő az egyik testvér a háromból, akik összefüggésbe hozhatóak a merényletekkel. Anyja most azt mondta: egyik fia csak azért robbantotta fel magát, mert stresszes volt.

salah

Megszólalt a párizsi merényletekkel összefüggésbe hozott Abdeslam-fivérek édesanyja, és azt mondta, egyik fia, Ibrahim, aki a Comptoir Voltaire kávézó előtt robbantotta fel magát péntek este, nem akart megölni senkit, csupán azért tette ezt, mert stresszes volt – írja a Daily Mail.

Ibrahim a terrortámadással hírbe hozott három fivér egyike: testvérét, Mohamedet Brüsszelben kapták el szombaton, másik fivére, Salah pedig még szökésben van, őt egyszer már megállították a hatóságok a belga határon a merényletsorozat után, ám elengedték.

A La Derniere Heure belga napilap eközben arról ír, hogy gyerekkori barátja a párizsi vérengzés feltételezett kitervelőjének és megrendelőjének, Abdulhamid Abaaoudnak a szökésben lévő Salah Abdeslam.

A lap internetes kiadása az ország első számú közellenségének nevezi Abdeslamot, akinek testvéreivel együtt szerepe lehetett a terrortámadásban, valamint tudatja, hogy a molenbeeki fivérek mindhárman francia állampolgárok is

A lap szerint Ibrahim Abdeslamot kábítószer-kereskedelem és lopás miatt ismerték régebbről a hatóságok, majd Salahhoz hasonlóan Szíriában is járt.

A lap arra is fényt derített, hogy mind Salah, mind a szombaton Molenbeekben őrizetbe vett testvére, Mohamed korábban közalkalmazott volt; Mohamed a molenbeeki önkormányzatnál is dolgozott.

“Tudtuk, hogy Ibrahim radikálisabban gondolkodik, de sosem gondoltuk volna ezt a három testvérről. Még pár nappal a merénylet előtt is láttuk őket” – idézi a lap a család meg nem nevezett tagjait.

A tudósítás arról is beszámol, hogy a szombaton Molenbeekben előállított hét ember között is van egy testvérpár, Ayoub és Karim A., akiknek az alibijét igyekszik tisztázni a rendőrség, valamint az Abdeslamhoz fűződő viszonyukat próbálja feltárni.

A lap úgy tudja: mindketten azt állítják, hogy nem ismerik a körözött férfit, és nincs közük a Párizsban történtekhez. Egy másik férfival való kapcsolatukról is érdeklődnek a rendőrök. A szomszédjukban lakó Mohamed A.-nak annak a két autónak a kölcsönzésében lehetett szerepe, amelyet a támadás során használtak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 336

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.