Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Röhögve szórakoztak áldozataikon a Bataclanban mészárló terroristák

Központ december 31, 2015 Külföld

“Álljatok fel, azok, akik el akarnak menni, elmehetnek!”- Ezt kiabálták a magukat a földön halottnak tettető túszaiknak a Bataclan koncertteremben mészárló terroristák a túlélők beszámolói szerint. Aztán persze azonnal agyonlőtték, aki felállt.

bataclan

“Természetesen azokat, akik felálltak, agyonlőtték. Aztán újra lövöldözni kezdtek, mire más túszok álltak fel, de őket is agyonlőtték. Szórakoztak, jókat nevetgéltek” – mesélte egy túlélő a Le Monde-nak.

A francia lap szerdai számában részletes leírást közölt a terrortámadások menetéről hatezer olyan hivatalos jelentés alapján, amely a november óta tartó nyomozás során keletkezett. A cikkben közöltek szerint a Bataclanban 1500-an voltak az Eagles of Death Metal koncertjén.

A támadók először a koncertterem előtt nyitottak tüzet, utána hatolt csak be két terrorista a terembe, ahol egy biztonsági őr gyorsan kinyitotta az egyik vészkijáratot, hogy a közönség elmenekülhessen. A vészkijárat előtt a harmadik terrorista várt rájuk, aki azonnal tüzet nyitott a menekülőkre.

Le Monde cikkéből az is kiderült, hogy a különböző helyszíneken vérengző terroristacsapatok mind belgiumi számokat hívtak a támadások közben – a Bataclanban mészárlók egy vagy több, Belgiumban tartózkodó személlyel is beszélgettek a támadás alatt.

A hatóságok szerint két belgiumi telefon ugyanazon a helyen tartózkodott a hívások idején, de azt még nem tudják, hogy ki használta a számokat.

Forrás: 444 Via Huffington Post

Share Button
Ennyien olvasták: 804

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.