Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Svédországban tízezer elutasított menedékkérő bujkál a hatóságok elől

Központ szeptember 29, 2015 Külföld

Összesen 17 ezer migránsnak utasították el eddig a menedékkérelmét.

menekult
Mintegy tízezer elutasított menedékkérő bujkál a hatóságok elől, és tartózkodik illegálisan Svédországban – jelentette hétfőn a svéd televízió (SVT).

A tudósítás szerint összesen 17 ezer migránsnak utasították el eddig a menedékkérelmét. „Egyre kevesebben hagyják el az országot azok közül, akik nem kaptak tartózkodási engedélyt” – jelentette ki Fredrik Bengtsson, a bevándorlási hivatal szóvivője.

Svédországba naponta mintegy ezer migráns érkezik.

Anders Danielsson, a bevándorlási hivatal főigazgatója felhívta az újonnan érkezőket, hogy tanúsítsanak felelős magatartást. „Azok, akiknek nincs joguk Svédországban maradni, át kell, hogy adják helyüket azoknak, akiknek van” – mondta.

Sok menedékkérő, akinek elutasították a tartózkodási engedély iránti kérelmét, még évekig él törvénytelenül a királyság területén. A svéd hatóságok kedden kitoloncolnak az országból olyan szerb családokat, amelyek már 12 éve élnek Arboga településen.

Danielsson hozzátette: „az esetek többségében, ahogy ez a konkrét példa is mutatja, a hatósági döntést megtámadták a hivatalnál és a bíróságon is. Egyszer azonban a menedékkérőnek vállalnia kell a felelősséget, és el kell fogadnia a hatósági és bírósági döntést” – hívta fel a figyelmet a svéd illetékes.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 456

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.