Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Szívrohama volt a börtönben Cozma gyilkosának

Központ október 6, 2015 Külföld

Felőrölte a börtön Sztojka Ivánt, a Marian Cozma ügy miatt 13 évnyi börtönre ítélt férfi. A Bors információi szerint Sztojka szívrohamot kapott a rácsok mögött.

sztojka1

Mint kiderült, a férfit teljesen tönkretette a bezártság, egészsége és emberi kapcsolatai is rámentek a börtönéletre.
– Ivánnak mindig voltak kisebb balhéi, de soha nem gondoltuk, hogy ilyen ügybe fog keveredni. Apja nem is bírta elviselni a történteket. A börtönben nagyon rosszul érzi magát Iván, az egészsége teljesen odalett. Még szív­infarktusa is volt. Maréknyi gyógyszert kell naponta beszednie, annyira kikészültek az idegei is. Egy emberi roncs lett belőle, és még mennyi van hátra! Csak remélni tudjuk, hogy az anyukája, Ibolya megéli fia hazajövetelét. Ibolya élete is odalett. Makk- és gesztenyeszedésből van pár forintja. Most is a határban van, késő estig gyűjtögeti a terméseket. Hát így élünk mi, szegényesen – magyarázta a lapnak egy Mercedesnek támaszkodva az egyik Sztojka rokon.

2009. február 8-án hajnalban egy veszprémi szórakozóhelyen halálra késelték Marian Cozma világklasszis kézilabdázót.

Az egész országot megrázó tragédiával kapcsolatban hét embert ítélt el a bíróság, többek között Sztojka Ivánt. Ő mint harmadrendű vádlott tizenhárom év börtönbüntetést kapott. A 2012-ben meghozott jogerős ítélet szerint Sztojka bűnsegéd volt ember­ölésben, emberölés kísérletében és életveszélyt okozó súlyos testi sértésben.

Sztojka büntetése elején még bizakodó volt. A Kisalföldnek anno így fogalmazott:

– Tanulni nem nagyon szerettem, inkább családunk mezőgazdasági vállalkozásában dolgoztam. Szüleim, feleségem, de még két előző élettársam is rendszeresen meglátogat a börtönben. Csomagokat is kapok tőlük. A feleségemtől két gyerekem van, élettársaimtól egy–egy. Ősszel elkezdem a gimnáziumot. Szigorú a börtönélet, bilincsben mehetek csak ki a cellából, két fegyőr kíséretében, de ezt el kell viselnem. Most többnyire pszichológiai könyveket olvasok, hogy jobban megértsem az embereket – mondta.

Forrás: blikk-információ

Share Button
Ennyien olvasták: 473

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.