Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Újabb gyanúsítottjai vannak az isztambuli merényletnek

Központ július 11, 2016 Külföld

Két héttel az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren elkövetett, több tucat halálos áldozatot követelő terrortámadás után a török hatóságok a merénylet újabb gyanúsítottjait vettek őrizetbe – jelentette az Anadolu állami hírügynökség igazságügyi forrásokra hivatkozva.

isztambul

A vasárnap este elfogott személyeket fegyveres terrorszervezethez való tartozással és gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítják. Ezzel 37-re emelkedett az eddig elfogott gyanúsítottak száma.

A török kormány az Iszlám Állam terrorszervezetet teszi felelőssé a június 28-án végrehajtott merényletért, amelyben 45 ember vesztette életét és közel 240-en sebesültek meg.

A Szíriában és Irakban két éve jelentős területeket ellenőrzése alá hajtó szunnita dzsihádista szervezet eddig nem adta nevét a terrortámadáshoz, amelynek során három öngyilkos merénylő a repülőtér épületén kívül tüzet nyitott, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 302

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.