Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

A liberális világrendetlenségről

Szentgyörgyi László július 1, 2016 Mondom a magunkét

Mondom a magunkét

Egy teljes hét telt el a britek kilépését eldöntő referendum óta, s még mindig a lépés miértjét és lehetséges következményeit próbálják magyarázni szerte a világon. Az érdeklődés mindenesetre jogos, hisz nem volt sok esemény a második világháború óta, amely ennyire felkavarta volna a kedélyeket az öreg kontinensen.

A brit szavazópolgárok választását másként és másként értelmezik a közemberek és a politikusok, különösen az eurokraták és a gazdasági-pénzügyi világelit. Az eset az utóbbiakat igencsak meglepetésként érte, különösen, ha nem feledkezünk meg arról, hogy az őket szolgáló politikum és a nekik kiszolgáltatott média segítségével komoly erőfeszítéseket tettek a közhangulatnak az általuk kívánt irányba való befolyásolására, a társadalom megdolgozására, a szavazópolgárok megvezetésére. Semmit sem bíztak a véletlenre, sokáig úgy tűnt, nem érheti meglepetés az Európai Uniót jelenleg ellenőrző és az USA érdekei szerint irányító háttérhatalmat. Csakhát a jelek szerint nem számítottak a lenézett, semmibe vett, a politikától, saját sorsától, életétől körmönfont módszerekkel elidegenített kisember, a konzumidiótaként kezelt tömeg bosszújára. Ami múlt csütörtökön Britanniában bekövetkezett, az nem más, mint az EU pökhendi vezetőinek elutasítása. Hangsúlyozom: egy olyan szűk eurokrata elitnek szóló üzenet, amelyet senki sem választott meg, amely senkinek se tartozik felelősséggel, elszámolással.

A helyzetet csak súlyosbította az EU és tagállamainak a zöme által követett, önfeladással egyenértékű bevándorlási politikája. Az európai társadalmak és a vezető elitek közötti szakadék mára teljesen áthidalhatatlannak látszik. A politikai korrektség idióta követelményei szerint működtetett, annak görcsösen eleget tenni akaró Európa a saját sírját ássa. Ezt csak a vak nem látja. Az elégedetlen brit társadalom ezúttal fellázadt, s szavazataival büntetett. És tegyük mindjárt hozzá: teljesen jogosan. Alapjaiban rengetve meg a tökéletesnek tekintett, vagy annak hirdetett liberális világrendet. Amely most világrendetlenségbe csapott át.

Hogyan reagál minderre a háttérhatalom – a globalizált nagytőke, a világot uraló bankok –, s annak meghosszabbított karja, az Európai Unió? Ez idő szerint még minden, akár a pozitív végkifejlet, azaz az EU-nak a szuverén nemzetállamok szövetsége irányába történő újratervezése, elmozdulása is lehetséges. Bár az előzmények s főleg a jelenlegi helyzet azért túlzott reményekre nem jogosít fel.

Share Button
Ennyien olvasták: 899

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.