Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Folyik a helyezkedés

Szentgyörgyi László szeptember 18, 2015 Mondom a magunkét

lacikicsiMondom a magunkét

Tessék-lássék módon ugyan, de folyik az előválasztási kampány. Ennek jegyében veselkedtek neki, hogy újraszervezzék az RMDSZ vásárhelyi körzeteit.

Ideje volt, hisz ma már senki sem tudja megmondani, hány tagja van a városi szervezetnek, amiként azt sem, hányan fizetnek tagdíjat. Ez lenne a minimum, amit egy magára valamit adó politikai alakulattól elvárnánk. Dehát a jelek szerint Vásárhelyen ezzel mit sem törődnek. Nem tudni, a szándék, az elszántság hiányzik vagy a képességek terén vannak nagy hiányosságok, de a közel három éve regnáló jelenlegi vezetés ezt a vizsgát elbukta. Egyáltalán mit nem bukott el? – kérdezhetnénk. Egy ideje nekiláttak ugyan a munkának, s hogy jobb legyen, mindjárt két csapat párhuzamosan, sok esetben egymást akadályozva, egymásnak keresztbe téve ügyködik. A múlt hétig folyt ez így, amikor is a sajtó nyilvánossága előtt bejelentették: kiegyezett a két csoport, a Peti András alpolgármester és a Vass Levente körül tömörülők. Hogy mi a kiegyezés ára, azt egyelőre csak találgatni lehet. Az írásos egyezség állítólag tartalmazza a megyei és vásárhelyi önkormányzati képviselőtestületi jelöltlisták személyi összetételét, a megyei tanács jövendőbeli elnökének, illetve a remények szerinti két vásárhelyi alpolgármesternek a neveit is. Sőt azt is rebesgetik, hogy a parlamenti jelöltek személyét illetően is már-már megegyeztek, de sok függ attól, hogy az összeállítás pillanatában ki tölti majd be az RMDSZ megyei elnöki tisztségét.

Egyelőre az előválasztásról beszélnek, de tudjuk, valójában személyes és csoportérdekekért folyik a küzdelem. Jelenleg úgy fest, Vass Levente érdekérvényesítő képessége erősödőben. Soós Zoltán jelöltsége melletti kiállásának viszonzásaként állítólag ígéretet kapott arra, hogy egy biztos mandátumot jelentő helyhez jut majd a parlamenti jelöltlistán. Tehát folyik a helyezkedés gőzerővel: Petit mentora, Borbély nem engedi el, állítólag az ő befolyására állt el nyilvánosan bejelentett lemondási szándékától is, sőt, úgy hírlik, ő volt az, aki a Vassal való kibékülésre is kapacitálta, azzal a szándékkal, hogy segítségükkel keresztbe tehessen a megyei elnöknek. Úgy hírlik, az RMDSZ visszavonuló „öregjei” Brassai ellen szándékoznak felhasználni az alpolgármestert. És akit még lehet.

A politikai helyezkedés, az egyéni ambíciók kiélése elfeledtették az RMDSZ vezetőivel, hogy rengeteg a tisztázatlanság az előválasztás körül is. Mintha egyáltalán nem vennék komolyan az egészet, talán újra arra készülnek, hogy a korábbiakhoz hasonlóan, újra az utolsó pillanatban bírálják felül a helyi szinten hozott döntést a vásárhelyi polgármesterjelölt személyét illetően. Ezt a feltételezést látszik alátámasztani Kelemen Hunor elutasító válasza Szilágyi Zsolt EMNP-elnöknek egy, az előválasztásra vonatkozó protokollum megkötését sürgető indítványára.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 1020

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.