Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

A brit sajtó sztárja lett az idei első román munkavállaló

Központ január 6, 2014 Kávé mellé

A brit sajtó sztárja lett az idei első román munkavállaló

Január elsején érkezett meg Londonba, azóta naponta szerepel a televíziókban. Victor Spirescu, az első román állampolgár, aki munkát vállalni ment az év első napján Nagy-Britanniába a munkaerőpiaci korlátozások eltörlése után – írta a Mediafax által idézett AFP hírügynökség.

 

Spirescut nagy meglepetésére tengernyi kamera és két parlamenti képviselő fogadta a Londontól északra lévő Luton repülőterén, miután leszállt a Marosvásárhelyről érkező járat. Azért csak rá figyeltek, mert ő volt az egyetlen, aki először lépett be Nagy-Britanniába, a többi utas nagy része már régebb óta az országban él.

„Nem azért érkeztem, hogy ellopjam az országukat. Dolgozni akarok, később hazatérek” – mondta a reptéren az újságíróknak. Victor Spirescu 19 éves menyasszonyát hagyta odahaza. A külföldi munkavállalásból szerzett pénzből nemrégiben vásárolt közös lakásukat szeretné felújítani.

A fiatalember Romániában volt már juhász, villanyszerelő és autóbádogos is. Londonban két nap alatt kapott munkát: jelenleg egy kocsimosóban dolgozik. Az AFP-nek elmondta: kissé nehezen szokja meg, hogy az emberek rendszeresen megállítják – barátságosan – az utcán, mert már látták a televízióban.

Forrás: maszol, mediafax, mti

Share Button
Ennyien olvasták: 303

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.