Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

A Facebook letiltott egy mondatot

Központ október 13, 2015 Kávé mellé

Egy kommentelő véletlenül jött rá, hogy a Facebook egyszerűen nem enged közzétenni semmit, amiben egy teljesen ártatlan kifejezés szerepel.

“Everyone will know”, azaz “mindenki tudni fogja” – nem csak önálló mondatként került egy időre feketelistára a kifejezés, minden olyan bejegyzés, hozzászólás sőt még a privát üzenetek közzétételét is blokkolta a Facebook, melyben ez az egyébként nem túl gyanús angol nyelvű fordulat szerepelt. (Habár arra pont jó a jelentése, hogy összeesküvés-elméleteket lehessen rá gyártani.)

The Next Web beszámolója szerint aki megpróbált bármit olyan beírni a Facebookra, amelyben az említett szófordulat volt, a blokkolásról szóló hibaüzenettel találkozott. Az automata tájékoztatás szövege szerint a közösségi oldal biztonsági rendszereinek az lett gyanús, hogy rövid időn belül nagyon sokan használták a szófordulatot – ami mondjuk nem véletlen, nem egy különleges kifejezésről van szó –, amit aztán így spamnak érzékelt az algoritmus.

Huffington Post a blokkolás ideje azt tapasztalta, hogy először csak az érintett háromszavas üzenet nem ment át a Facebook üzenetküldőjén, majd pár perc múlva biztonsági okora hivatkozva az egész beszélgetést törölte a rendszer.

Az oldalnak a Facebook biztonsági egyik biztonsági felelőse megerősítette: a közösségi oldal spamszűrőjében keletkezett valami hiba.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 473

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.