Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

A Facebook tényleg nyilvánossá teszi mindenünket, ha nem fizetünk?

Központ szeptember 30, 2015 Kávé mellé

Milliószám osztják meg a felhasználók azt szöveget, amely szerint egyetlen nyilatkozat közzétételével el lehet érni, hogy a Facebook ne tegye minden tevékenységünket nyilvánossá – aki ezt nem teszi meg, annak jövő héttől havidíjat kell fizetnie. Az ügyben most megszólalt a közösségi oldal is.

Elképzelhető, hogy víz van a Marson, az viszont elképzelhetetlen, hogy a Facebookért fizetni kelljen – ezzel a frappáns megjegyzéssel reagáltak az oldal üzemeltetői arra az utóbbi napokban ismét terjed hoaxra, amely szerint fizetni kell annak, aki nem szeretné, hogy a Facebook mindenét nyilvánossá tegye. A Facebook ritkán szólal meg hasonló ügyekben, mivel nagyjából minden hétre jut valamilyen hasonló álhír. Most azt írták a kamu hírt megosztó felhasználóknak: nem kell mindent elhinni, ami az interneten terjed.

A hoax terjesztői szerint 5,99 dolláros/fontos/eurós havi előfizetési díjat kell majd fizetni a Facebooknak azért, hogy ne állítsák át minden tartalmunkat nyilvánosra, beleértve a már törölt üzeneteinket és fotóinkat is. Az átverős szövegben úgy fogalmaznak, aki nem szeretne fizetni, az még megúszhatja, ha pár napon belül – határidőként a jelenlegi hét különböző napjai terjednek – ő is kiírja falára a(z egyébként kamu) szöveget.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 643

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.