Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

A feltételezett gyilkos megmutatta, hogyan ölte meg Király Tamást

Központ április 12, 2013 Kávé mellé

ljozsefA feltételezett gyilkos megmutatta, hogyan ölte meg Király Tamást

Egy próbababán játszotta el L. József (39), hogyan ölte meg Baross utcai lakásában Király Tamás (†60) divattervezőt. A férfit egy selyemsállal a nyakában találták meg Baross utcai lakásában, gyilkosa vasárnap hajnalban fojtotta meg. L. Józsefet csütörtök hallgatták ki a rendőrök, a hajléktalanként élő férfi pedig nemcsak beismerte, de be is mutatta a rendőröknek a gyilkosságot.

 

A Blikk szerint L. éppen a kukákban kutatott, amikor Király leszólította őt. A lomizásból élő, időnként pedig testét áruló férfi információink szerint azt vallotta, hogy a divattervező, miután megtudta, hogy hajléktalan, felhívta magához aludni, sőt azzal hitegette, hogy vannak pénzes barátai is, akik esetleg támogatnák őt.

A lakásától mindössze 20 méterre lévő térfigyelő kamera felvételein jól látszik, hogy Király Tamás együtt ment be a Baross utcai házba későbbi gyilkosával. Előtte egy boltban vásároltak két üveg sört. Ezt meg is itták a divatpápa lakásán, majd Király megmutatta a ruhakölteményeit L. Józsefnek, aki azonban nem értékelte kreációit. A hajléktalan férfi vallomásában azt állította: intim kapcsolat bontakozott ki köztük, ám ő meggondolta magát, és nagy haragra gerjedt. Összevesztek, és mindeközben „a hangok” azt súgták neki, hogy öljön. Királyt az ágyában fojtotta meg. Ráült a hátára, és a selyemsálját teljes erőből meghúzta a nyakán. Miután megfojtotta, fejbe is rúgta áldozatát.

– Kihallgatásán alkoholos befolyásoltságára, drogfüggőségére, látáscsökkenésre, pszichés betegségére hivatkozott – mondta Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályának vezetője, aki kegyeleti okok miat­t nem árult el részleteket az ügyről.

L. József azt állította, hogy amikor elmenekült a lakásból, fogalma sem volt arról, hogy a divattervező halott. Nagy riadalmában azért volt rá gondja, hogy magával vigyen néhány műszaki cikket, köztük egy laptopot, amit eladott – ennek árából tudott Farkaslyukra utazni a rokonaihoz. Több más tárgyat azonban megtaláltak nála a nyomozók.

– Ügyfelem őszinte, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett, nagyon megbánta a tettét – mondta szűkszavúan Willi Ildikó ügyvéd.

L. József nyomára úgy jutottak a nyomozók, hogy a térfigyelő kamerák által rögzített fényképet szinte mindenkinek megmutatták a rendőrök a VIII. kerületben, így ismerte fel a férfit egyik ismerőse.

forrás: Blikk

 

Share Button
Ennyien olvasták: 332

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.