Központ
2020. október 23. péntek, Gyöngyi

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb esztétikai beavatkozás Romániában

Központ november 18, 2013 Kávé mellé

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb esztétikai beavatkozás Romániában

Évente nagyjából 100 ezer esztétikai beavatkozást végeznek Romániában, ezek közül összességében a mellplasztika a legnépszerűbb. Tízből hét páciens, aki ellátogat egy esztétikai műtéteket végző rendelőbe, mellet szeretne nagyobbítani. 

 

A férfiak körében is egyre népszerűbbek a szépészeti műtétek, arányuk 10-20 százalék között volt az elmúlt két évben. A férfiak körében a ránctalanítások, a fokozott verejtékezés elleni beavatkozások és a különböző sebészeti beavatkozások – hasplasztika, zsírleszívás és orrplasztika – a legmenőbbek – derül ki a Business Magazin összeállításából.

Egy beavatkozásért átlagosan 3000 eurót fizetnek a páciensek. A magazin számításai szerint a plasztikai sebészet éves forgalma 70 millió euró, amely mintegy 200 orvos között oszlik szét. 

Romániában a mellplasztikai beavatkozásból végeztek a legtöbbet, 2011-ben közel 9000 mellnagyobbítást, illetve valamivel több mint 3000 mellfelvarrást hajtottak végre. Ez után a legnépszerűbb műtéti eljárás a zsírleszívás, több mint 7000 ember esett át ezen, majd a szemhéjplasztika következett több mint 5000 beavatkozással, illetve az orrplasztika több mint 3000-rel. 

Fenéknagyobbításból és hüvelyplasztikából összesen nagyjából 700-at végeztek. Egy mellnagyobbító műtét átlagosan 2500 euróba, egy mellfelvarrás 1800 euróba, egy zsírleszívás 2500 euróba, egy orrplasztika 1500 euróba, míg egy szemhéjplasztika 1600 euróba kerül. 

Violeta Rotărescu pszichológus szerint Romániában a nők többsége úgy gondolja, hogy a siker alapja a szépségben, a kinézetben keresendő, és a megfelelő felsőtestnek fétise van. 

Globálisan a zsírleszívás és a mellnagyobbítás van az esztétikai beavatkozások első két helyén, 2011-ben nagyjából 1,2 milliót végeztek összesen ezekből. Ezt követi a szemhéjplasztika, nagyjából 700 ezer beavatkozással, majd a hasplasztika 550 ezerrel, illetve az orrplasztika valamivel több, mint 500 ezer eljárással.

Forrás: business magazin, transindex.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 744

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.