Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Az Instagram sztárja volt, de törölte magát, mert meggyűlölte a hazug médiát

Központ november 4, 2015 Kávé mellé

„Modern tündérmese” … bár lehet, hogy csak most kelt életre a nagy médiahazugság.

essenaoneill

Az ausztrál tini, Essena O’Neill kamasz éveit arra áldozta, hogy közel kétezer, kihívóbbnál kihívóbb fotóval töltötte fel Instagram profilját: a közösségi oldalakon közhelyes pózolós fehérneműs, bikinis és miniszoknyás képek tömkelegét posztolta magáról. A szexi képek nem maradtak visszhang nélkül, Essena O’Neill közel hatszázezer lájkolót gyűjtött képeivel, és a közösségi oldalak egyik meghatározó celebnőjévé vált.

Azonban mostanra, tizennyolc éves korára eljutott odáig, hogy a közösségi média, az ő szavaival fogalmazva, felemésztette az életét, ezért úgy döntött, hogy otthagyja az Instagramot, a Tumblrt és a Youtube-ot, és törölte instagramos fotóinak kilencven százalékát. Instagram csatornája már nem az Essena O’Neill, hanem A közösségi média nem a való élet nevet viseli. Mindezzel párhuzamosan új oldalt indított letsbegamechangers.com címen, ahol nincsenek lájkok, nézettségi mutató, vagy nyilvános követőszám, csak egyszerű, nyers tartalom.

Ígérete szerint „jó kislány” lesz, és új oldalán csupán az irodalomról, a költészetről, a művészetről és a vegán életmódról fog posztolni, továbbá a közösségi média valódi arcáról is blogol majd. Az utóbbit már memento Instagram oldalán elkezdte, ahol az eredeti képaláírásokat meghagyva kommentálta a képeket, és írta le azok keletkezi körülményeit. Például eredetileg bikinis napozós “kicsit elvadultak a dolgok otthon” szöveggel közzétett képénél feltüntette, hogyan dolgozta ki a megfelelő feszítést például azért, hogy mellei optikailag nagyobbnak tűnjenek. Előfordult olyan is, hogy a bikinis kép csupán a századik próbálkozásra sikerült, míg máskor alig evett aznap a számára szimpatikus kép érdekében.

Az egyik kép alatt ezt írja: “azt akarom, hogy a fiatal lányok tudják, nincs ebben semmi menő, vagy inspiráló. Ez csak mesterséges tökéletesség, ami arra való, hogy felkeltse a figyelmet. Tizenéves korom nagy részét azzal töltöttem, hogy a közösségi média, a közösségi nyomás, a társadalmi státusz és a külsőm függője voltam. A közösségi média, főleg az, ahogy én használtam, nem a valóság, mások értékelésén, nézettségen, követők számán alapuló mesterséges világ.”

Követői többnyire jól fogadták a hírt, és sokan írták, büszkék rá, bár felmerül a gyanú, hogy Essena O’Neill ezzel a húzással kétszerezte meg követői számát, hívta csak föl magára igazán a figyelmet, és húzta fel igazán az áltata ostorozott hazugsággyárat.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 616

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.