Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Bármit megtanulhatunk lenyelve egy tablettát

Központ október 15, 2014 Kávé mellé

Nicholas Negroponte, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatója szerint 30 éven belül megtörtnhet az, hogy egy tablettát bevéve egy teljes nyelvet vagy bármilyen más tudásanyagot a magunkévá tegyünk. A szakember szerint a tabletta bevételekor annak összetevői és az információk a véráramba kerülnek, majd a vér közvetítésével jutnak el az agyba, ezáltal az illető megszerzi a teljes tudásanyagot bármilyen erőfeszítés nélkül – számol be mediainfo.hu.

tabetta

Az oldalon megjelent összefoglaló szerint számos tudós erősítette meg Negroponte állítását, miszerint ez valóban lehetséges lesz harminc éven belül. A Harvard kutatóinak már tavaly sikerült kémiai szerekkel az agy tanulási képességeit úgy fokozni, hogy például az abszolút hallás is tanulható vált.

A mediainfo.hu kiemeli, hogy Nicholas Negroponte jóslatait igen komolyan kell venni, hiszen ő volt az, aki már 1984-ben megjósolta, hogy az egér helyett a jövőben az ujjunkat használjuk majd az elektronikus eszközök kezelésére. E jóslat valóra válására például 23 évet kellett várni, az iPhone 2007-es bemutatásásig.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 646

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.