Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Borzalmas fotók a saját családja által kivégzett lányról

Központ május 29, 2014 Kávé mellé

Borzalmas fotók a saját családja által kivégzett lányról

Lahore, Pakisztán – A bíróság épülete előtt, fényes nappal kövezte halálra 20 családtagja Farzana Parveent (25), mert nem szívlelhették férjét. A borzalmas eseményről fotók kerültek nyilvánosságra.

   

 

Parveen apja a gyilkosságot becsületbeli ügynek nevezte, és vállalja a következményeit. A család korábban keresetet nyújtott be a házasság megsemmisítésére, amelyben a férjet lányszöktetéssel vádolták.

A pár a bíróságra tartott, hogy a törvény előtt megvédje magát, amikor megtámadták őket a család tagjai. Parveent elvonszolták férje, Mohamed Iqbal (45) mellől, egy közeli építési területről téglákat, köveket, és botokat ragadtak, majd addig ütlegelték Parveent, amíg az ki nem lehelte a lelkét.

A gyilkosság után Parveen apja feladta magát. 

   
– Egymásba szerettünk – mondta az AP hírügynökségnek a tragédia után Iqbal.

Állítása szerint a család pénzt követelt tőle a lányért, de sosem fizetett, ezzel maga ellen fordította őket. A férjnek ez volt a második házassága, miután első felesége, aki öt gyereket szült neki, elhunyt. Emberi jogi szervezetek szerint tavaly a muszlim többségű országban 869 nőt gyilkoltak meg hasonló, “becsületbeli ügyek” miatt. Ősi szokás szerint a nők csak ahhoz mehetnek férjhez, akit a család férfitagjai kiválasztanak és jóváhagynak számukra.

     

Forrás: Blikk-összeállítás

 

Share Button
Ennyien olvasták: 415

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.