Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Cristiano Ronaldo kifizette a súlyos beteg kisfiú 18 milliós műtétjét

Központ március 12, 2014 Kávé mellé

Cristiano Ronaldo kifizette a súlyos beteg kisfiú 18 milliós műtétjét

A Real Madrid kétszeres aranylabdás sztárja emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot, de nem a pályán, hanem civilben.

 

A 10 hónapos Erik Ortiz Cruz súlyos agyi rendellenességgel született, agykérgi elváltozásai következtében naponta körülbelül harminc epilepsziás rohamot kell elviselnie. Kizárólag egy műtét segíthet a fiatal gyermeken, de a beavatkozás rettentő drága. Egy teszt önmagában 6000 euróba kerül, a műtét 60 ezer euró, ami hozzávetőleg 18 millió forintos költséget jelent. A szülőknek nincs elég pénzük, ezért a segítőkész rokonok és barátok pénzgyűjtési kampányt indítottak a csöppség megsegítésére. Így jutott el a történet Cristiano Ronaldo fülébe.

Az első ötlet az volt, hogy egy mezt és egy pár stoplist kérnek árverésre a Real Madrid sztárjától, aki nem hezitált, küldte is az általa használt sportfelszerelést, mellé pedig egy váratlan és nagyvonalú ajándékot: a műtét költségeit fedező 60 ezer eurót – írja az as.com.

Nem ez az első alkalom, hogy Ronaldo egy beteg gyermek gyógyítása érdekében jótékonykodik. 2012-ben – szintén Spanyolországban – egy rákbeteg fiún segített anyagi támogatással, de hazájában, Portugáliában is rendszeresen gondol a nehéz sorsú gyermekekre.

Forrás: nemzetisport.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 290

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.