Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Dinoszaurusz-csempészt ítéltek börtönre

Központ június 4, 2014 Kávé mellé

Dinoszaurusz-csempészt ítéltek börtönre

Három hónapos börtönbüntetésre ítéltek kedden az Egyesült Államokban egy férfit, aki teljes dinoszaurusz-csontvázakat csempészett az országba Mongóliából, írja az MTI.

 

A floridai Eric Prokopi egyebek között egy Tyrannosaurus hetvenmillió éves csontvázát juttatta az Egyesült Államokba, bár vámnyilatkozatában a külön szállított csontokról azt állította, hogy Nagy-Britanniában talált hüllőmaradványok. Az összerakott csontvázat később egy dallasi árverésen több mint egymillió dollárért adták el. A bíróság a csempészés mellett hamis nyilatkozat tételében mondta ki bűnösnek. A letöltendő börtön mellett Prokopit közmunkára is ítélték.

A tárgyaláson a vádlottat szokatlan módon még az ügyész is védte, mert a hatóságokkal szemben kimagasló együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, emellett paleontológiai szaktudásával is segítette munkájukat. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a csempésznek bűnhődnie kell, hiszen bűnt követett el. A Góbi-sivatagból származó csontokat visszaküldték Mongóliába.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 325

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.